kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sinemalarda bu hafta

Giriş Saati : 16.01.2009 10:17
Güncelleme : 16.01.2009 22:55
Yeni Haber
Her şeye "Hayır," demeye alışmış Carl Allen, bir programa katılır ve yıl boyunca her soruya "Evet," demeye söz verir. Başlarda bu kararı, hayatını pozitif yönde geliştirse de bir süre sonra belaya da "Evet," demeye başladığını fark eder. Bay Evet'in yanı sıra haftanın diğer filmleri Çılgın Dostlar 2, İz, Alacakaranlık ve yerli yapımlar olan Ayakta Kal, Kadri'nin Götürdüğü Yere Git ve Havar.....

* Gösterimdeki filmlerin fragmanlarını izlemek ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için TIKLAYIN


Bay Evet (Yes Man)
Tür:
Komedi
Yönetmen: Peyton Reed
Seslendirenler: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, Rhys Darby.
Bay Evet'te Jim Carrey, kendi kendine yardım programına yazılan Carl Allen adlı bir adamı canlandırıyor. Söz konusu program tek ve basit bir ilkeye dayanmaktadır: Her şeye "Evet," demek. İlk başta, 'evet' gücünü açığa çıkarmak Carl'ın hayatını inanılmaz ve beklenmedik biçimlerde değiştirir, ama çok geçmeden anlar ki hayatını sonsuz olasılıklara açmanın bazı olumsuzlukları da olabilmektedir.

Çılgın Dostlar 2 (Open Season 2)
Tür:
Animasyon
Yönetmen: Matthew O'Callaghan, Todd Wilderman
Seslendirenler: Joe McHale, Mike Epps
Mr. Weenie bir grup şımarık ev hayvanı tarafından sahibine götürülmek için kaçırılır. Boog, Elliot, McSquizzy, Buddy ve ormanın tüm sakinleri bir plan hazırlayarak sosise benzeyen arkadaşlarını kurtarmayı kendilerine görev bilirler. Bu plan onları ev hayvanlarının dünyasına götürür. Düşmanları olan ev hayvanlarıysa, Mr. Weenie'yi savaşmadan bırakmama kararındadırlar.

Ayakta Kal
Tür:
Dram
Yönetmen: Adnan Güler
Oyuncular: Mehmet Aslan, Oğuzhan Yıldız, Sinem Kobal, Irmak Ünal.
Devlet lisesinde okuyan gençlerle özel okulda okuyan öğrenciler arasındaki sınıf çatışmalarının anlatıldığı filmde, rol gereği devlet lisesine devam eden Mehmet Aslan'ın canlandırdığı Ali karakteri Yasemin rolüyle karşımıza çıkacak olan Sinem Kobal'a âşık oluyor. Fakat özel okula devam eden ve çok zengin bir ailesi olan Yasemin, anne ve babasının bu aşka karşı çıkmasıyla zor günler geçiriyor.

Kadri'nin Götürdüğü Yere Git
Tür:
Komedi
Yönetmen: Onur Tan
Seslendirenler: Şafak Sezer, Alp Kırşan, A. Mümtaz Taylan, Esin Civangil.
Kadri ve Cem birbirinden vazgeçemeyen iki yakın dosttur. Cem yaşadığı ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan büyük aşkından bunalıma girmiş ve onu hayata döndürmek yine Kadri'ye düşmüştür. Kadri, onu Antalya'ya götürür. Cem'in eski sevgilisi Betül de, yeni sevgilisi Hakan ile aynı tatil köyüne gelirler ve kendilerini hiç tahmin etmedikleri birbirinden komik olayların içinde bulurlar.

Alacakaranlık (Twilight)
Tür:
Fantastik
Yönetmen: Catherine Hardwicke
Oynayanlar: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Ashley Greene.
17 yaşındaki Isabella, babası Charlie ile birlikte yaşamak üzere küçük bir kasaba olan Forks'a taşınır. Burada 108 yaşında bir vampir olup, 17 yaşında görünen sınıf arkadaşı Edward ile tanışır. Edward'ın romantizmden uzak durmaya çalışmasına rağmen birbirlerine âşık olurlar. Kasabaya üç göçebe vampir geldiğinde Edward'ın ailesi, hayatı tehlikeye giren Isaella'yı kurtarmak için çalışır.

İz (Scar)
Tür:
Gerilim
Yönetmen: Jed Weintrob
Oyuncular: Angela Bettis, Kirby Bliss Blanton, Devon Graye, Chris Titus.
Kasabanın cenaze levazımatçısı Ernie, kaçırdığı gençlere akla hayale gelmeyen işkenceler yapar. Kurbanlarından biri olan Joan, Ernie'yi öldürerek morgdan kaçmayı başarır. Bu yaşananlardan sonra Joan kasabayı terk eder. 16 yıl sonra kasabaya geri döndüğünde Bishop efsanesi de tekrar canlanır. Joan, tek başına katilin peşine düşer. Ancak gelişen olaylar, rastlantılar ve ipuçları Joan'u zanlı olarak göstermektedir.

Havar
Tür:
Dram
Yönetmen: Mehmet Güleryüz
Oyuncular: Çiçek Tekdemir, Mervan İlten, Abdullah Tarhan, Ramazan Itırı, Ayşe Ersöz, Edip Doğan, Dilan Girti
Genç kızların peş peşe gelen intiharlarıyla dikkat çeken Batman'da bu intiharların bir kısmının namus cinayeti olduğu sonradan anlaşıldı. Güzel Havar'ın komşu köyden bir gençle yakınlaştığı dedikodusu, onunla evlenme hakkına sahip olan amcasının oğlu Şehmus'u kızdırır. Şehmus, Havar'ın babasına baskı yaparak kızın öldürülmesini teşvik eder. Artık Havar kurban, babası ise cellat olmuştur. Belgeselleriyle tanınan Mehmet Güleryüz'ün ilk uzun metrajlı sinema filminde yalnızca Batmanlı amatör oyuncular rol aldı. Filme adını da veren "Havar", Batman yöresinde "çığlık, yardım çağrısı, isyan" anlamlarını da taşıyor."
Haberin fotoğrafları