kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

En çok çocuklar etkilendi

Giriş Saati : 16.01.2009 12:51
Güncelleme : 16.01.2009 22:55
Yeni Haber
İsrail'in Filistin'e yönelik katliamlarının başlamasından sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri ve Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği'nin çabaları sonucu Filistinli avukat eşi ve 4 çocuğuyla İzmir'e gelerek babasının evine yerleşen Burcu Hajjar (31), katliamdan en çok çocukların etkilendiğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi'nde öğrenci olduğu dönemde, okul arkadaşı Nasır Hajjar (40) ile tanışıp 11 yıl önce evlenerek Filistin'e yerleşen Hajjar, Gazze'nin bir devlet veya ülke olmadığını, dolayısıyla ordusu da bulunmadığını vurgulayarak, İsrail'in sivil insanlara karşı bomba ve başka silahlar kullanılmasının çok üzücü olduğunu ifade etti.

Gazze'de uzun süredir elektrik ve su bulunmadığını, devamlı bomba sesleri duyulduğunu aktaran Burcu Hajjar, ''Gazze'ye ilk gittiğimizde yıl olan 1997'de durum daha iyiydi. 2000'de ikinci İntifada'nın başlamasından sonra durum giderek kötüleşti, İsrail ambargoları başladı. Son İsrail saldırılarının başlamasından 13-14 gün sonra Türkiye'ye getirildik. Bu süre zarfında büyük acılar çektik. Biz ve çocuklarımız, ömrümüz boyu unutamayacağımız kötü manzaralara şahit olduk. Bundan sonra çocuklarımızı Türkiye'de güvenli bir ortamda yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Avukat Nasır Hajjar da Gazze'de durumun çok kötü olduğunu ve her geçen dakika daha da kötüleştiğini aktardı. İnsanların çocuklarını koruyamaz, ısıtamaz ve besleyemez hale geldiğini vurgulayan Hajjar, "İnsanlar uyuyamıyor. Giden yardımlar yerlerine ulaştırılamıyor. İnsanlar perişan durumda." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin gayretiyle İzmir'e geldiklerini anlatan Hajjar, "Yetkililere teşekkür ediyorum. Eşim ve çocuklarım zaten Türk vatandaşı, ben de en kısa sürede vatandaş olup avukatlık yapmak ve ailemi geçindirmek istiyorum. Türk vatandaşlığına geçme konusunda yetkililerden yardım istiyorum." dedi.

Burcu Hajjar'ın babası Cevat Koca da kızı ve damadıyla torunlarının İsrail katliamından kurtarılarak Türkiye'ye getirilmesinde rol oynayan herkese teşekkür etti. Koca, "İsrail'in akıl almaz katliamlarına dünyanın seyirci kalması bizi derinden üzüyor. Bunların bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Oradaki çocuklar hepimizin. Çocukların, kadınların, insanların öldürülmesi bizi kahrediyor." şeklinde konuştu.

Hajjar çiftinin Süreyya (9), Zeynep (6), Hüda (2) ve Deniz (4 aylık) isimli dört kızı var. Aile şimdilik Burcu Hajjar'ın babasının Hatay semtindeki evinde kalıyor.

(CİHAN)