kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ENGİN ARDIÇ

Sen Amerikalı mısın yavrum?

Sen bir garip Türk memurusun, kendini CIA ajanı falan mı sandın?
Nasıl kendi kafana göre iş tutmaya kalkarsın? Sen kim oluyorsun?
Ne o öyle, Ermeni patriği var vurulacak, Alevi dedesi var bomba atılacak, alışveriş merkezi var patlatılacak... O fıkrada olur oğlum fıkrada, süt var sağılacak, pestil var kurutulacak, erişte var kesilecek, imam var...
Sen kendini Maraş'ta sandın galiba? O eskidendi yavrum, aradan otuz sene geçti, o katliamdan umulan sonuç daha o zaman elde edildi, sen uyuyorsun...
Dedeyi öldüreceksin Aleviler ayaklanacak, patriği vuracaksın aydınlar sapıtacak, elinde çantasıyla torbasıyla kadınlar kızlar ölecek halk köpürecek... Ortalık gene karışacak...
Sonra da ordu darbe yapacak!
Ne için? NATO'dan çıkmak, Rusya'yla ittifak yapmak için!
NATO'dan çıkmak için NATO'dan izin istedin mi koçum?
Sen kendini George Bush mu sanıyorsun da, örneğin Birleşmiş Milletler için demiş olduğu gibi "parasını ben veriyorum, kafam kızarsa kapatırım" havalarına giriyorsun?
Sen bir garip taşeronsun, Amerika sana ne kadar "melanet" hakkı verirse o kadarını yaparsın, kendine gel...
Memur maaşı yetmezse ele geçirdiğin eroini satarsın, yolunu bulursun, hatta köşeyi dönersin... Ama yerini bil.
Darbe kışkırtmak için Washington'dan yeşil ışık yandı mı koçum? Yanmadı. O zaman trafik ışığını Amerikan lambası sanma. Işığı görmeden dışarı çıkana tıpta "prematüre" derler.
CIA örgütünün Ankara istasyon şefiyle gizlice görüştün mü, Amerikan yönetiminin ötekileri değil de seni tutması için onu ikna ettin mi? Herif durumu Virginia eyaletinin Langley kasabasına rapor etti mi, oradan Beyaz Saray'a ulaştırıldı mı? Ulusal güvenlik danışmanı bu rapora kendi şerhini koydu mu? Dışişleri bakanı görüş belirtti mi? Başkan onayladı mı? Yooo... O zaman ne demeye kendi kendine gelin güvey oluyorsun?
"Our boys have done it" demişlerdi... Sen kimin "boy" usun oğlum? Olmak istediğin, "malienki malçik", yani küçük çocuğun Rusçası... Babanı değiştiremezsin.
Yani ne yapacaktın, oyundan çıkmak için izin mi isteyecektin, bacağı çeken futbolcunun kulübeye "beni çıkarın" diye el kol sallaması gibi?
Sen kim oluyorsun de kendi kafana göre rejim değiştirmeye, blok değiştirmeye kalkıyorsun?
"Ruslarla tutan" amirlerin kendilerini kurtarabilecekler mi ki sonra dönüp seni kurtarsınlar bakalım?
Sen taşeronsun oğlum, taşeron... İnşaatın mal sahibi de değilsin müteahhidi de... Sen ayakçısın.
Senin işin, eğer kabul edecek olursan Jim, örneğin kalabalığa ateş edecek özel timi Yeşilköy'de karşılamak, minibüse bindirip Taksim'e getirmek, otele yerleştirmek, viskisini vermek, olaylardan sonra da boş kovanları toplamak, herifleri sağ salim tekrar uçağa bindirip uğurlamak falan... Yani, peşkir tutmak!
Unutuyordum: Yakalanırsan seni ve arkadaşlarını tanımazlar Mister Phelps.
Yoksa bunu televizyon dizisi mi sanmıştın?