kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
EMRE AKÖZ

Yaşar Büyükanıt kusura bakmasın

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ergenekon operasyonuyla ilgili olarak "Yürümekte olan yasal bir süreç var. Maalesef görüyorum ki Türkiye'de bu yasal sürece hiç dikkat edilmeden gazetelerde çarşaf çarşaf bilgiler yer alıyor. Bunlar soruşturmanın gizliliğini ihlaldir" demiş.
İlkesel açıdan haklı olabilir.
Ancak bu itiraza kulak asmak mümkün gözükmüyor.
Çünkü Gladio'yu mahkûm ettirmeyi başaran ünlü İtalyan savcı Felice Casson, Genç Siviller'in davetlisi olarak Türkiye'ye geldiğinde, " Bu tip örgütleri alaşağı edebilmek için kamuoyu desteği şarttır " demişti.
Hele hele, ilgili kamuoyunu, Türkler gibi soyut düşünme gücü zayıf olup ille de somut kanıtlar görmek isteyen bir halk oluşturuyorsa!
Daha düne kadar Ergenekon operasyonuna dudak büken çok sayıda insan, toprak altından çıkan silahları, bombaları görünce fikir değiştirdi.
Artık sadece, 1) Darbe yanlısı fanatik Kemalistler, 2) Operasyonun ucu kendilerine dokunacak diye tedirgin olanlar, 3) AKP düşmanlığı gözlerini karartmış olanlar haricinde herkes Ergenekon'un ortaya çıkarılmasını istiyor.
Yaşar Büyükanıt ise kol kırılır yen içinde kalır geleneğinden geliyor. Askeriye kirli çamaşırlarının ortaya dökülmesini istemez. Hata yapanlar genellikle sessiz sedasız emekli edilir.
Öte yandan, bazı durumlarda suç işleyenlerin korunduğunu da biliyoruz. Bunun sürüyle örneğini gördük.
Büyükanıt kusura bakmasın, bu işin alay-ı vâlâ ile yapılması şart. Çünkü başka türlüsü mümkün değil.