kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adana'da 4 araca bombalı saldırı

Giriş Saati : 16.01.2009 09:13
Güncelleme : 16.01.2009 22:55
Yeni Haber
Adana'da, gece saatlerinde kimliği belirsiz iki kişi, pet şişe içine asit, tuz ruhu ve metal parçalar koyarak hazırladığı bombaları aynı sokaktaki 4 aracın altına yerleştirerek kaçtı.

Bombalardan 2'si büyük bir gürültüyle patlarken, 2'si ise mahalle sakinleri tarafından etkisiz hale getirildi. Olayda can kaybı olmazken, araçlarda küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesindeki Dağlıoğlu Mahallesi 15 sokak'ta meydana geldi. Sokağa motosikletle gelen kimliği belirsiz iki kişi, önceden hazırladıkları bombayı birbirine yakın mesafede bulunan park halindeki 01 BU 490 plakalı kamyonet ile 01 NC 276, 01 DU 640 ve 01 NL 607 plakalı otomobillerin altına yerleştirip kaçtı. İki otomobilin altındaki bombalar, büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sesi üzerine panikle dışarı çıkan araç sahipleri ve vatandaşlar, bu sırada motosikletli iki kişinin kaçtığını gördü. Çevredekiler, bunun üzerine durumu 155 Polis İmdat Hattı'na bildirdi.

Sokaktaki vatandaşlar iki aracın altında patlamaya hazır iki bomba buldu. Vatandaşlar, pet şişe içerisine; asit, tuz ruhu ve metal parçalar konularak hazırlanan bombayı, şişenin kapağını açarak etkisiz hale getirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, kaçan şahısları yakalamak için verilen bilgiler doğrultusunda çevrede geniş çaplı araştırma başlattı.

Patlamanın yaşandığı bölge şeritle çevrildikten sonra bomba uzmanları incelemelerine başladı. Yapılan araştırmada, sokak üzerinde bomba yapımında kullanılan demir parçaları bulundu. Patlamamış pet şişede yapılan incelemede ise bombanın; asit, tuz ruhu ve metal parçalarla hazırlandığı belirlendi. Can kaybının ve yaralananın olmadığı olayda, otomobillerde küçük çapta maddi hasar meydana geldi. Kamyonetin sahibi mobilyacı Yusuf Makul (36), gürültüyle dışarı çıktıklarını ifade ederek, "Arka arkaya patlama sesi gelince çok korktuk. Dışarıya çıktığımızda iki kişi motosikletle kaçıyordu. Araçların altında iki pet şişe bulduk. Kapaklarını açarak etkisiz hale getirdik" dedi.

Polis ekipleri, olayı gerçekleştiren şahısları yakalamak için araştırmalarını sürdürüyor.

(İHA)