kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

F Tipi'nden mektup

Abdurrahman Yakupreisoğlu'ndan bir mektup aldım. Kendisi Tekirdağ 1 nolu F Tipi Cezaevi'nde haksız yere tutuklu olduğunu söylüyor. Tutuklanmasının sebebini de şu cümlelerle anlatıyor: "İstanbul Emniyeti'nde Mali Şube Müdürlüğü'nde görevli Murat Sarıkaya, 2.2.2008'de beni ev telefonumdan arayarak Conrad Oteli'ne çağırdı. Otelin lobisinde beni karşıladı. Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erol ve ismini bilmediğim, ancak yüzbaşı olduğu belirtilen bir şahsın da bulunduğu lobiye götürdü. Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erol bana 'Adil Serdar Saçan aleyhine ifade verme, yoksa başına gelecekleri bilirsin' dedi. Daha sonra Beşiktaş Adliyesi'nde görevli Savcı Zekeriya Öz'den, Ergenekon davasında ifade vermem için davet aldım. Bu ifadeyi verdikten sonra, 29.4.2008'de, herhangi bir ifadem alınmadığı halde, Mali Şube Müdürü Murat Sarıkaya beni yakalayarak, Beyoğlu Savcısı Mustafa Erol'un makamına çıkarttı. 2007/22155 hazırlık sayısı üzerinden Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erol tarafından tutuklanıp, cezaevine gönderildim."
Yakupreisoğlu, Örümcek Ağı Operasyonu'nu başlatan ihbarcılardan. Hatta, hayali ihracatçılar arasında Mesut Yılmaz'ın erkek kardeşi Turgut Yılmaz'ın adını bile vermişti. Bu ifadesinin baskı altında alındığını söylemesi için Adil Serdar Saçan tarafından tutuklanıp, işkence yapıldığı ileri sürülmüştü.
Kısacası, Yakupreisoğlu, "Ergenekon davası dolayısıyla savcıya ifade verdim, Ergenekon beni tutuklatıp F tipi cezaevine attırdı" diyor.
Adalet Bakanlığı ilgililerinin dikkatine sunarım.