kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Microsoft yeni işletim sistemini tanıttı

Giriş Saati : 10.01.2009 14:27
Microsoft'un Başkanı Steve Ballmer, kullanıcıların başarısız bulduğu işletim sistemi Windows Vista'nın ardılı, gösterişli ve kullanıcı dostu olduğu söylenen işletim sistemi Windows 7'yi tanıttı.

Ballmer'ın ABD'nin Las Vegas kentindeki CES elektronik fuarında tanıtımını yaptığı yeni işletim sisteminin deneme (beta) versiyonunu Microsoft'un web sitesinden bugünden itibaren bilgisayarlara ücretsiz indirmek mümkün.

Yeni işletim sisteminin öncekilere oranla daha az enerji tükettiğini, birden fazla dokunmalı arayüzleri desteklediğini ve ev ağı kurmada kolaylık sağladığını belirten Ballmer, Windows 7'nin şimdiye dek piyasaya çıkarılan Windows işletim sistemlerinin en iyisi olduğunu savundu.

Kullanıcıların Vista'daki sorunlarla bu işletim sisteminde karşılaşmayacakları belirtilen Windows 7 için Ballmer, "Buna tüm doğru içerikleri koyduk. Yalınlık, güvenilirlik ve hız... Doğruyu elde etmek için çok çalıştık ve becerdik."

Yeni işletim sisteminin öncekilere oranla daha çabuk açılıp kapanacağını, daha az güvenlik alarmı vereceğini ve dizüstü bilgisayarların batarya ömrünün uzamasını sağlayacak şekilde daha az enerji tüketeceğini belirten Microsoft, Windows 7'nin çok dokunmalı arayüzü desteklediğini, ev ağı kurmayı kolaylaştırdığını ve cep telefonu, dijital fotoğraf makinesi gibi cihazlarla daha uyumlu olacağını kaydediyor.

Windows 7'nin güncellenmiş bir görev çubuğu, yeni hareketli masaüstü efektleri, içeriğe duyarlı mönüsü ve gösterişli bir masaüstü arama özelliği olacak. Windows 7, 1 GB RAM ve 1 GHz hıza sahip işlemciyle dahi çalışabilecek.

Microsoft'un "PC'ler, telefonlar ve TV'ler"le çalışabilen üç ekran için yazılım stratejisinin bir parçası olan Windows 7, Windows Live'ın Facebook gibi sosyalleşme siteleriyle ortaklık yapmasına da olanak sağlayacak.

Ticari versiyonunun Ocak 2010'da piyasaya çıkması planlanan Windows 7, sonbaharda satılacak bilgisayarlara yüklenecek.

AA