kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başar Arıoğlu Ahmet Arslan Seok Jae Seo

'Türkiye'yi markaja aldık nükleer santrala hazırız'

ANKARA OLCAY AYDLEK
14.01.2009
Boğaz'a tüp tünel geçişini üstlenen Güney Kore şirketi SK'nın Başkan Yardımcısı Seok Jae Seo, Türkiye'de özellikle enerji ve karayollarına yatırım yapmayı planladıklarını söyledi..
Güney Kore'nin 80 milyar dolarlık cirosuyla enerji, inşaat ve telekomünikasyon devi SK, Türkiye'yi yatırım markajına aldı. SK'nın Başkan Yardımcısı Seok Jae Seo, Türkiye'de özellikle enerji ve karayollarına yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Enerjide, hidroelektrik ve nükleer santral yatırımıyla ilgilendiklerini belirten Seo, "Nükleer santral için yeni bir ihale açılırsa katılacağız" dedi. "Karayolu Boğaz Tüp Tünel Geçişi Projesi" ihalesini, Türkiye'den Yapı Merkezi ile Güney Kore'den SKEC-SAMWHAN-HANSINNAMKWANG- KUKDONG'dan oluşan TKJV Türk-Kore ortak girişim grubu kazanmıştı. Ortaklıkta, Yapı Merkezi'nin payı yüzde 27, Koreli şirketlerin payı yüzde 73. Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü'nde önceki gün projeye ilişkin sözleşme parafe edildi. DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan ile Yapı Merkezi Başkanı Başar Arıoğlu ve SK'nın Başkan Yardımcısı Seok Jae Seo'nun parafladığı sözleşme, Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) sunulacak. Kurul'un onayının ardından sözleşme taraflarca imzalanarak, uygulamaya girecek.

'NÜKLEERE GİRERİZ'
SK Başkan Yardımcısı Seok Jae Seo, Ankara'da biraraya geldiği bir grup gazeteciye, Türkiye'de özellikle enerji ve karayollarına yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Enerjide, hidroelektrik ve nükleer santral yatırımıyla ilgilendiklerini belirten Seo, "Türkiye'de ve bazı ülkelerde, elektrikte arz açığı olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin yıllık elektrik tüketimi, Kore'nin yarısı düzeyinde bulunuyor. Türkiye'deki enerji projelerini inceliyoruz. Nükleer santral için yeni bir ihale açılırsa katılacağız" dedi. Seo, nükleer santral için temasta oldukları şirket olup olmadığı sorusunu, "Türkiye'de, nükleer deneyimi olan bir şirket yok. Ancak, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri biliyoruz" sözleriyle yanıtladı. Seo, ülkesini de etkileyen küresel krizi fırsat olarak değerlendireceklerini vurguladı.