kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Perpa bahçesine dördüz kule dikecek

BÜLENT YOLDAŞ
07.01.2009
İkisi rezidans, biri otel, biri de ofis olarak projelendirilen 40'ar katlı 4 kuleden oluşacak Perpa Towers, 6 Şubat'ta ihaleye çıkıyor. Projede 58 bin 480 metrekarelik 4 katlı bir alışveriş merkezi ile 10 bin araçlık otoparkta yer alacak..
Perpa Ticaret Merkezi yönetimi, Perpa'nın kuzey ve güneyinde yer alan boş parsellerde 40'ar katlı 4 adet kule, 58 bin 480 metrekarelik alışveriş merkezi ve sosyal tesisler inşa edilmesi bir proje hazırladı. Perpa Ticaret Merkezi Yönetimi, mimar Hakan Kıran tarafından projelendirilen Perpa Towers projesinin geliştiricisini ve yatırımcısını ihale usulüyle belirleyecek. 6 Şubat'ta gerçekleşecek ihale kat karşılığı esasına dayanarak yapılacak. Proje hakkında bilgi veren Perpa Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, gökdelenlerden ikisinin rezidans, birinin otel, diğerinin de ofis olacağını ayrıca binaların altına da 58 bin metrekarelik alışveriş merkezi yapacaklarını belirtiyor. Yümlü, otopark ihtiyacını karşılamak için yer altında toplam 250 bin metrekarelik alanda 15 katlı otopark yapılacağını kaydetti. Böylece 7 bin araç kapasiteli Avrupa'nın en büyük otoparkına sahip Volkswagen fabrikasının rekorunu kırarak 10 bin araç kapasiteli otopark yapılacak. Perpa Towers'ın yatırımın değerinin yaklaşık 200 milyon dolar olacak. Yümlü, 36 ay sürecek yapım aşamasından sonra projenin değerinin 1.2 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor.

Perpa ile Perpa Towers sinerji yaratacak
Perpa Towers projesinin, Perpa'nın imkanlarından da istifade edeceğine işaret eden Yümlü, Perpa'da 4 bin 500 firma, 22 bin çalışanın yer aldığını ve 40 bin civarında ziyaretçi bulunduğunu vurguluyor. Yümlü bu durumda dışarıdan kimsenin gelmemesi halinde bile Perpa Towers'ta yer alacak alışveriş merkezinin günlük 62 bin ziyaretçi potansiyelinin hazır olduğuna dikkat çekiyor. Proje içindeki 5 yıldızlı otel başta Perpa'da faaliyet gösteren ithalatçı, ihracatçı ve üreticilerin müşterilerinin konaklama ihtiyacını karşılayacak. Yümlü, ofis kulesinde yer alan ofislerin ise Perpa'da faaliyet gösteren firmaların ofis ihtiyaçlarını karşılayacağı gibi, aynı zamanda Çağlayan'da inşa edilen Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı'nın etkisiyle de hukuk bürosu olarak kullanılacağının altını çiziyor.
Haberin fotoğrafları