kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Savaş sona yaklaştı" açıklaması İsrail'i kızdırdı

Giriş Saati : 14.01.2009 17:29
Güncelleme : 14.01.2009 18:35
Yeni Haber
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, Gazze operasyonunun sona yaklaşabileceğine dair açıklamaları, üst düzey yetkilileri kızdırdı..
Üst düzey yetkililerin, Barak'ın Mısır'ın ateşkes teklifini desteklemesi ve savaşın sona erebileceğini söylemesinden, bu açıklamanın Hamas tarafından İsrail savaştan kurtulmanın yollarını arıyor şeklinde yorumlanabileceği düşüncesiyle rahatsız oldukları kaydedildi. Yetkililer, "Barak'ın Hamas'ı cesaretlendirdiğini" savunarak, bu açıklamaların bir zayıflık emaresi olarak görülebileceği eleştirisini getirdi.

Üst düzey bir İsrailli yetkili, Ynet haber sitesinde yer alan açıklamasında "Bakanların özel girişimlerinin sızdırılması üzücü ve sorumsuzcadır" dedi. Diğer bazı üst düzey yetkililer de bu tür sınırlı kabine dışında onaylanmamış girişimlerin, Gazze operasyonuna zararlı olduğu eleştirisi getirdiler.

Başka bir yetkili de Ynet'e açıklamasında bu tür haberlerde "çileden çıkarıcı olduğunu belirterek, "Bu tür açıklama yapan üst düzey bakanlar sadece Hamas'ı cesaretlendirmeye ve milyonlar İsrail vatandaşı ile askerini etkileyecek eylemcilerini harekete geçirmesine hizmet eder." dedi. Aynı yetkili, "Bu şekilde operasyonla ilgili tüm faaliyetler kapalı kapılar arasında görüşülmeli, manşetlerde değil" dedi.

Ayrıca bir başka yetkili de İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in de bu açıklamadan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Barak'ın Mısır'ın girişimine açık bir şekilde verdiği desteğin, olası bir görüşmede İsrail'in duruşunu zayıflatabileceği belirtiliyor.

CİHAN