kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

11.01.2009
Bulgaristan'da sorun komşu bağlantılarında
Bulgaristan Dışişleri Bakanı İvaylo Kalfin, Ukrayna ile Rusya arasındaki gözlemci sorununun çözülmediği sürece gaz musluğunun açılmayacağını belirtti. Bulgaristan'ın 'Gazprom' ile ithalat anlaşmasının olmadığını anımsatan Kalfin, ara bulucuların sorun yaratırken, aktarım fiyatlarını da artırdığını savundu. Kalfin, "Bulgaristan'ın sorunu, yedekleme değil, sorun komşularla boru hattı bağlantısı olmaması" dedi.

Ruble dolar karşısında yüzde 30 eridi
Rus rublesi dolar karşısında bu yılın ilk değer kaybını yaşadı. Merkez Bankası tarafından iki ay içinde 13 kez devalüe edilen ruble dolar karşısında 30.5 seviyelerine kadar indi. Ruble son olarak 30 Aralık'ta dolar karşısında 29.4'ü görmüştü. Yatırımcılar ağustos ayından bu yana savaşında etkisiyle ülkeden 200 milyar dolar para çekti.

Citigroup Morgan Stanley İle görüşüyor
Citigroup aracı kurumu Smith Barney ile rakibi Morgan Stanley arasında bir joint venture anlaşması için görüşmelere başladı. Sistemin Citigroup'un finansal ürünlerinin müşterilere farklı yollardan satışı için de sinerji yaratacak yorumu yapılıyor. Görüşmeler hafta sonuçlabilir.

İngiltere durgunluğu masaya yatırdı
İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve Maliye Bakanı Alistair Darling İngiltere'nin en büyük bankacıları ve diğer üst düzey yöneticileri ile durgunluğa giren ekonomilerini nasıl canlandıracaklarına dair yollar üzerinde konuşmak üzere bir toplantı düzenledi.

Llyods'a 350 milyon dolarlık soruşturma
İran ve Sudanlı müşterilerin kimlik bilgisi gizliliğine uymadığı için Llyods'a 350 milyon dolarlık soruşturma açıldı. Llyods'un hukuk departmanı veri aktarımı sırasında böyle bir durumun yaşandığı açıklamasını yaptı.