kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

12.01.2009
Sicil affı bu hafta Meclis'e geliyor
Geçen hafta Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda kabul edilen sicil affıyla ilgili düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu gündemine gelecek. Çarşamba günü görüşülmesi beklenen tasarı karşılıksız çek, protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların borcun ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, borcun tamamının ödenmesi müteakiben Merkez Bankası'nda tutulan kayıtların silinmesini içeriyor.

Türkiye ekonomisi kırılgan hale geldi
The Observer gazetesi Türkiye ile IMF arasındaki anlaşmanın, küresel krizin başlamasından bu yana yükselen ekonomiler arasında en büyük kurtarma olacağını belirtti. Gazete "Analistler, kredinin 25 milyar dolara kadar çıkabileceğini söylüyor. Bu da, IMF için total maliyetini 70 milyar dolara çıkartır" diye yazdı. Economist Intelligence Unit'in Türkiye uzmanı Robert O'Daly ise, krizin Türk ekonomisini, 2001'den bu yana en kırılgan hale getirdiğini öne sürdü.

2-B arazileri 600 bin hektara çıkabilir
Hükümetin yerel seçimlerden önce yasa çıkarmayı planladığı 2-B'ler 473 bin 419 hektar alanı kaplıyor. Bu rakamın, kadastro çalışmalarının ardından 600 bine ulaşması bekleniyor. İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Muğla ve Bursa'da toplam 160 bin hektarlık 2-B alanı üzerinde rantı yüksek yerleşim, sanayi tesisi, narenciye, muz bahçeleri, seralar ve zeytinlikler yer alıyor. Mevcut rakamlara göre en fazla 2-B alanı, 45 bin 548 hektar ile Antalya'da bulunuyor.

İtalyan Alitalia'yı Air France-KLM alıyor
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Air France-KLM'nin İtalyan havayolunun yüzde 25 hissesini satın almak için anlaştığını da açıkladı. Alitalia'nın bugün anlaşmayı resmi olarak açıklaması bekleniyor. Alitalia'yı satın almak için ilgili duyduğunu belirten Alman Lufthansa'nın yarış dışında kaldığını söyleyen Berlusconi'nin şirketin hala teklif verebileceği yönündeki açıklaması ise kafaları karıştırdı.

Ruble ile ticaret talebi değerlendiriliyor
İhracatçıların Rusya ile ticarette rubleye dönülmesi isteği yankı buldu. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen komşularla yerel para birimleriyle ihracat talepleri üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Tüzmen "Komşularla yerel para birimleriyle ihracat talepleri üzerinde çalışıyoruz. Bazı ülkelerin bu tür uygulamalarını inceliyoruz" dedi. Tüzmen, 2009 yılında ihracatta ana hedeflerinin, mevcut pazarları korumak olduğunu bildirdi.