kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Artam, sosyeteye pul koleksiyonunu gösterdi!

Ünlü müzayedeci Turgay Artam, 20 yıldır biriktirdiği pullarını görücüye çıkardı. Dünya sanat tarihini anlatan pulların yer aldığı serginin açılışına İstanbul'un elitleri akın etti. Elitler, Artam'ın pullarına hayran kaldı.
Yılbaşı sonrası yaprak kıpırdamayan İstanbul'da, neyse ki perşembe günü sanatsal bir etkinlik oldu da elitler birbirinin yüzünü gördü. Türkiye antika pazarına yön veren, en değerli eserlerin el değiştirdiği müzayedelere imza atan Turgay Artam'ın sergisi İstanbul'un elitlerini bir araya getirdi. Fakat Antik A.Ş.'nin sahibi Turgay Artam'ın, Galeri Işık Teşvikiye'de açtığı 'Flateli'de Sanat' adlı sergi, sanıldığı gibi müzayede sergisi değil. Artam bu kez kendi koleksiyonunu, yani 20 yıldır topladığı pullarını görücüye çıkardı. Bu arada hemen belirteyim; dünyada ilk kez, sanat tarihini anlatan böyle bir pul koleksiyonu sergileniyor.

20 YILDA TOPLAMIŞ
Artam'ın 'Flateli'de Sanat' adlı koleksiyonu, 20 yıllık emeğin ve spesifik bir araştırmanın ürünü. Çünkü koleksiyon; tarih öncesinden 20. yüzyıla kadar uzanan binlerce yıllık sanat serüvenini, pullar aracılığıyla izlenme olanağını sunuyor. Uluslararası üne sahip sanatçıların flatelik malzemelerinin de yer aldığı sergide, Henri Matisse, Van Gogh, Degas, Monet, Miro, P.Cezanne, Rembrand Goya, Modiglani, Kandınsky gibi ünlü ressamların tablolarını da pullar üzerinde görebilirsiniz. Pullara veya sanata ilgiliyseniz, 30 Ocak'a kadar açık kalacak bu sergiyi kaçırmayın derim...