kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ayakta doğum yaptı!

Giriş Saati : 10.01.2009 15:17
Güncelleme : 10.01.2009 21:54
Yeni Haber
Muğla'nın Marmaris ilçesinde İngiliz gelin ayakta doğum yaptı.

Marmaris ilçesinde özel bir hastaneye giden 32 yaşındaki İngiliz Tamahine Alemdar eşi Erkan Alemdar'ın (36) yanında ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Çoker'in gözetiminde, tek başına ayakta yaptığı doğumun ağrısız geçtiğini söyledi. 3,5 yaşındaki kızları Nehir'den sonra Rana adı verdikleri bir kız çocukları daha olan çift, "Lamaze" olarak bilinen doğal doğum yöntemi sonucu dünyaya gelen çocukların daha sağlıklı olduklarına inandıkları için, bu yola başvurduklarını ifade etti.

Doğal doğumun giderek yaygınlaştığını belirten Dr. Hakan Çoker ise "Bu yöntemle dünyaya gelen bebekler, daha aktif ve daha iştahlı olur. Doğumdan hemen sonra, anneler, bebekleri ile çok daha güçlü bağlar kurarlar. Bırakın doğumun zamanına bebekler karar versin" dedi.

Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Çoker 2007'den itibaren doğal doğum üzerine yoğunlaştı. Çoker, Doğal doğum yapmak isteyenlere yardımcı olmak için "dogaldogum.com" adlı bir site açtı. Bu güne kadar sitede ziyaretçi sayısı 50 bin'e ulaştı. Türkiye'nin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden onlarca kadın, bebeklerini, hiçbir ilaç kullanmadan, anestezi müdahalesi yapılmadan dünyaya getirdi.

İNGİLİZ GELİN AYAKTA DOĞURDU

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi Kazdağları eteklerinde bir çiftlikte yaşayan ve gelirlerini ekolojik turizmle sağlayan çift aynı zamanda vejetaryen. Erkan Alemdar ve İngiliz eşi Tamahine Alemdar da 5 ay önce çocuklarının doğal doğum sonucu dünyaya gelmesini istediklerini belirterek, internetten ulaştıkları Dr. Çoker'e başvurdu.

Aralık sonunda doğum için Marmaris'e gelen çift burada Çoker'den 15 günlük bir eğitim aldı. Dün öğleden sonra sancıları artan Tamahine Alemdar Özel Ahu Hetman Hastanesi'ne kaldırıldı. Çoker'in gözetimindeki Tamahine doğum masasını istemeyerek ayağa kalktı. İngiliz gelin ıkınarak bebeğini orada dünyaya getirerek hemen kucağına aldı. Rana adını verdikleri bebekleriyle doğumdan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan ve ikinci çocuğunu dünyaya getiren Tamahine duygularını şöyle anlattı: "İlk çocuğumu da doğal yolla dünyaya getirdim. Ancak o zamanlar Türkiye'de doğal doğum için bize yardımcı olacak uzman bulamayınca İngiltere'ye gittik. Kızımız Nehir orada dünyaya geldi.

Hamileliğimin dördüncü yada beşinci ayında internetten Hakan beyin bu işte uzmanlaştığını öğrenince doğumu Marmaris'te gerçekleştirmeye karar verdik. Çok rahat ve ağrısız bir doğum oldu. Her anne babaya bu yöntemi tavsiye ediyorum."

EKONOMİK DOĞUM

Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Çoker'de doğum zamanına bebeğin karar vermesinin daha sağlıklı olduğunu ve hiç ilaç ve anestezi kullanılmadığı için ekonomik bir doğum olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Doğal doğum dışındaki yöntemler, anne sütünü engelliyor, bebeklerde travmaya, annelerde depresyona sebep olabiliyor. Buna rağmen, doğal doğumun çok ağrılı ve dayanılmaz, kötü bir tecrübe olduğuna, sezaryen ameliyatının çocuklar için daha sağlıklı sonuçlar doğuracağına inanılıyor. Bu, çok yanlış bir kanı. Doğum öncesi verilen eğitimlerle birlikte, doğal yöntem, bebeğe saygılı, insancıl bir doğumu hedefler. Bu yöntemle dünyaya gelen bebekler, daha aktif ve daha iştahlı olur. Doğumdan hemen sonra, anneler, bebekleri ile çok daha güçlü bağlar kurarlar. Bırakın doğumun zamanına bebekler karar versin. Doğumda hiçbir şekilde anestezi ve ilaç kullanılmadığı için doğum çok ekonomik oluyor."

(İHA)