kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğalgaz dedektifleri

HABER MERKEZİ
09.01.2009
Son günlerde birbiri ardına meydana gelen doğalgaz zehirlenmeleri üzerine harekete geçen İGDAŞ, yedi kişilik olay yeri inceleme ekibiyle araştırma yapıyor..
Ankara'da yedi üniversite öğrencisi gencin, ardından da İstanbul Fatih'te iki kişinin doğalgaz sızıntısı nedeniyle hayatını kaybetmesi, İGDAŞ'ı alarma geçirdi. Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketi İGDAŞ, (İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.) faciaları soruşturan 7 kişilik bir olay yeri inceleme ekibi kurdu ve şebekedeki sorunların tespiti için de denetimlerini sıkılaştırdı. İGDAŞ'ın olay yeri inceleme elemanları, iç tesisat boruları ve kombi üzerinde detaylı inceleme yaparak faciaların kesin sebebini tespit etmeye çalışıyor. İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, gündemdeki konular hakkında SABAH'a konuştu:

KREDİ KARTIYLA SATIŞ...
*
Bizim yedi kişiden oluşan bir olay yeri ekibimiz var. Polisiye yöntemlerle çalışan bir birim bu.

* Fiyat artışı için kredi kartına taksitle fatura ödeme uygulaması başlattık. Arzda yaşanabilecek problemlere karşı da gaz stoklandı.

* İstanbul'da iddia edildiği gibi 1 milyon 600 bin değil, yaklaşık 100 bin bacalı ev var. Problem bu bacalı sistemlerde. İç tesisata müdahale yetkimiz yok. Şimdi apartman yöneticilerine, hanımlara ve belki çocuklara eğitim vermeye başlayacağız.

* Abone sayısında her yıl 300 bin artış olmasına rağmen küresel ısınma nedeniyle gaz tüketimi düştü. Geçen seneye göre hava beş derece daha sıcak.

* Doğalgaz stoklarında 2 milyar metreküp gaz bulunuyor. Bu gaz İstanbul'a üç ay yetebilir.