kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Acaba Derya Baykal bize hazır mı?

Kızlar! Yüz puanlık uzman sorusu geliyor: Siz de kendi takılarınızı yapmaya hazır mısınız? Cevap veriyorum: Ben değilim. Bu gidişle asla da olamayacağım, Derya Baykal'a uyamayacağım. Sadece 29 kupona bir adet Derya Baykal'la hobi setim bulunmayacak benim. Neden? Çünkü bende o sabır, o azim, o titizlik, o vakit, o yaratıcılık yok. 29 yaşındayım elime kağıt kalem versen hâlâ dört şey çizebiliyorum. Kalp, çiçek, bacası tüten ev (ilkokulda o bacayı tüttür demişler hâlâ tüttürüyorum işte) ve çöp adam...

BLUETOOTH BİLE YÜKLER
Resim derslerinden nasıl geçtiğimi Allah bilir. Hele o elişi dersleri yok muydu, amanın! Her elişi dersinde fenalık geçirirdim. Renkli kağıtlar ve makas var elinde; şirin şirin kes biç evladım değil mi? (Şarkı girer: Biçmesini bilmez yavrum gülüm Katinaaam getir biçeyiiim getir biçeyim!) Yok! Onu da beceremezdim. Sonra kader ağlarını ördü, yaş büyüdü, Derya Baykal çıktı. Ne zaman televizyonu açıp denk gelsem elinde makası, iğnesi, yapıştırıcısı döktürüyor. Hiçbir şeyi atmıyor, saklıyor samanı geliyor zamanı. Misal boncuk deyip geçtiniz; ayıp ettiniz. Derya Baykal boncuklardan sadece takı yapmıyor, şapka yapıyor, çerçeve yapıyor... Elde ne varsa çok yönlü kullanıyor ve kullandırıyor. Ekonomik kadın başka oluyor. Az daha zorlasa takılara bluetooth da yükler Derya Abla. Onun elinden her iş gelir. Bizim gibilerin de gelmez. Kısmet... Şimdi de Akşam gazetesi 'Derya Baykal'la Hobi Seti' veriyormuş. Soruyorlar: Siz de takılarınızı yapmaya hazır mısınız? Pazar pazar uyanıp da bu soruyla karşılaşınca bünyede bir sarsıntı oluyor tabii.

TAŞLA, DİK, YAPIŞTIR
Sebep şu: Tamam! Öyle bir kadın grubu var. Kaçmış çoraptan süzgeç yapıp, sabırtaşı kesilip onu bunu boncuklayan, sonra sergileyen, eşe dosta hediye eden çok yetenekli kadınlar... Gelin görün ki, bir de benim gibi elbisesi sökülse dikmeye üşenip elbiseyi giymeyen kadınlar var. İşte bizim gibi iş güç koşturup eve kendini zor atan kadınlara bu işler biraz uzak geliyor. "Siz de kendi takılarınızı yapmaya hazır mısınız?" sorusu dengeyi bozuyor. Ve insan düşünmeden edemiyor, keşke 29 kupon biriktirip 'Derya Baykal'la Hobi Seti' edinecek bir hayatım olsaydı, daha mı iyi olurdu acaba? Ya da şöyle soralım: Acaba Derya Baykal bizim hayatımıza hazır mı? Bizim hayatımızı ele alsa neleri keser biçerdi, bize nasıl bir 'Hobi Seti' icat ederdi? Pek merak ediyorum. Ben kendi takımı yapmaya hazır olamayacağım da.