kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

En çok fındıklı çikolata seviyorsunuz

BURCU ALDİNÇ
24.10.2008
İsviçrelilerin yılda kişi başı ortalama 10 kilo çikolata yediğini biliyor musunuz? Peki bu rakamın Türkiye'de sadece bir kilo ile sınırlı olduğunu! İşi yeni çikolatalar geliştirmek olan Thierry Martin ile çikolatayı masaya yatırdık ..
Thierry Martin'in dünyada denemediği çikolata markası neredeyse yok. Çünkü onun işi çikolataları denemek ve yeni çikolata çeşitleri geliştirmek. Tam 17 yıldır bu işi yapıyor. Fransa'da, İngiltere'de hatta Çin'de bile çalışmış. Gittiği yerlerin damak zevkine göre yeni çikolata çeşitleri geliştirmiş. Şimdi ise Türkiye'de Nestle firmasında Yenilikçilik ve Yaratıcılık Müdürü görevini yürütüyor.
Tüketici anketleri hazırlıyor ve toplumumuzun damak zevkine uygun yeni çikolatalar geliştirip, piyasaya sunuyor. "En iyi çikolata bitterdir," diyen ve ülkemizde insanların az çikolata, çok baklava tüketmesinden yakınan Martin ile çikolataları masaya yatırdık...

- Çikolata oldukça eğlenceli bir sektör. Peki sizin bu mesleği seçmeniz nasıl gerçekleşti?
- Oldum olası yemeğe ilgi duymuşumdur.
Evde de yemek yapmayı çok severim. Ama genellikle yeni tarifler geliştiririm. Zorluğu seviyorum, bir şeyler yaratmak hoşuma gidiyor. Ben biyokimya mezunuyum. Çikolata da hayatımın vazgeçilmezleri arasında. 17 yıl önce de Fransa'da Nestle firmasında işe başladım.

- Dünyanın birçok yerini dolaşıp, neredeyse tüm markaları tattığınızı öğrendim...
- Biraz abartılı da olsa evet, işim gereği birçok markayı tatmak zorundayım. Sonuçta rakiplerinizin ne yaptığını bilmeniz gerekiyor.
Piyasaya çıkan çikolataları mutlaka deniyorum.