kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
60’ların saç ve giysileriyle moralsiz müşteriye moral vermek isteyen kuaför Mahmut Ebil ve ekibi.

Krize karşı yaratıcı çözüm!

TULUHAN TEKELİOĞLU
05.12.2008
Ekonomik kriz konuşmalarından bunalan ve müşterilerine moral vermek isteyen bir kuaför salonu, çalışanlarını 60'lı yıllar konseptine göre yeniden yarattı.....
Kendimde uzun saçı sevmem.
Enerjimi aldığını hissederim. Ama bir yandan da uğultulu fön sesi ve kalabalıktan haz etmediğim için de kuaföre gitmeyi nadiren severim.
Ya sabahın erken saatidir bu ya da akşam geç vakit..
Uzun zamandır kuaförün yolunu tutmayan ben, geçtiğimiz sabah bir hamleyle Ebil'in kapısından içeri girince, şaşkınlıkla kala kaldım.
Önümden geçen kadınlar, manikürcüler, kuafözler Vogue dergisinin kapağından fırlamış gibiydiler. Ama 60'lı yılların Vogue'u. Audrey Hepburn'ün Breakfast at Tiffany's filmindeki hallerine dönüşmüş güzel kadınlar... 60'lı yılların topuzunu taşıyan, eye liner'lı bakışlarıyla, siyah mini elbiselerin içinde oradan oraya koşturuyor, rutin işlerini yapıyorlardı.
Sadece ben değil, bütün müşteriler şaşkınlıkla bu kadınları izliyor; kimisi çantasından çıkardığı cep telefonuyla, bu enteresan anı, 60'lı yılların edasıyla çalışan güzel kızları fotoğraflıyordu.
Bir iki dakika içinde ne olduğunu anladım. Mahmut Ebil yaratıcı zekâsını kullanarak, sadece taradığı bu özel saçlarla değil, ilginç buluşuyla da müşterilerini etkilemişti. Ebil, "Ekonomik kriz laflarından sıkıldık. Salonumuza gelen, krizden başka şey konuşmayan müşterilerimize moral olsun diye böyle bir şey düşündüm. Kriz dinlemeyiz, yüksek moral ve yaratıcılıkla bu krizin de üstesinden geliriz," diyor.
Sadece Bebek'teki Ebil'de değil, İstanbul'daki tüm şubelerinde haftanın üç günü kadınlar aynı dönem saçları ve kıyafetleri içinde hizmet veriyorlar. Konsept, saçlarla da sınırlı kalmamış. Kıyafetler, babet ayakkabılar, aksesuarlar ve en önemlisi o dönemin zerafeti hepimize bulaşıyor.
Ferahlamış, kısacık saçlarımla Ebil'den ayrılırken, haftaya "Carmen'e bekleriz," diyor, Mahmut Ebil...
Haberin fotoğrafları