kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Zübeyir, semtin en ünlü ocakbaşı. Müdavimleri arasında gazeteciler yoğunlukta.

Kafede piyasa yapmak isteyenlere

14.11.2008
Mid Point, The House Cafe, Kitchenette....
Popüler kafe zincirlerinin hepsinin Beyoğlu'nda bir şubesi var. Hatta The House Cafe'nin hem Tünel'de hem de Mısır Apartmanı'nın girişinde iki şubesi var.
Ece Sükan, Ali Poyrazoğlu ve yabancılar The House Cafe'nin müdavimleri arasında. Babylon'a konsere gidenler için The House Cafe şubeleri, bir şeyler atıştırma ve buluşma noktası niteliği taşıyor. Mid Point'in müşteri kitlesi ise daha çok gençlerden oluşuyor. Burada porsiyonlar büyük, fiyatlar ise makul...
Kitchenette ise İstiklal'in girişindeki The Marmara'nın içine bir şube açtı.
Öğlen yemeklerinde burası tıklım tıklım dolu oluyor. Canınız pizza çekiyorsa da Otto doğru bir seçim olacaktır. Somonlu, dört peynirli, etli, rokalı.... Pizza seçenekleri çeşitli.
Otto'da içeriye sığmayan kalabalık, sokağın geri kalanı gibi dışarı taşıyor ve bu sokak bir anda festival havasına bürünüyor. Otto'nun bir diğer özelliği de fındıklı votkalı shotları. Yemekten önce herkese bu shotlardan geliyor.
Ama bir kez içen ikinciyi ısmarlamaktan kendini alamıyor.
Şimdi de, Asmalımescit'in favori mekânlarından biri. Öğlen zeytinyağlı çeşitleri bile var.
Akşam bohem kesimin buluşma noktası haline gelen Şimdi de kırmızı şarap içip peynir tabağı ısmarlamak 'in'. Ucuza kokteyl içmek içinse İstiklal'in başındaki Kafe Pi'ye gidebilirsiniz. Elmalı mojitosu süper, fiyatı da 10 YTL. Cihangir'de de bir şubesi olan Kaktüs'te Beyoğlu'nun hem en eski hem de popüler kafelerinden biri. Kahvaltısıyla da ünlü Kaktüs'te kahvaltı tabağının fiyatı 18 YTL. Zaten burada genelde fiyatlar oldukça uygun. Eyşan Özhim, Birol Namoğlu gibi müzik ve sanat camiasından birçok kişinin de müdavimi olduğu mekânın spesiyali rokfor soslu bonfile 25 YTL. Votka kokteyllerinin fiyatı ise 15-20 YTL arasında değişiyor. Tünel'de açılan Lokal de hem minimalist dekorasyonu hem de ilginç mönüsüyle dikkat çeken bir diğer mekân. Burada projeksiyondan beyaz perdeye film görüntüleri yansıtılıyor. Mönüde Uzakdoğu yemekleri başı çekiyor. Hint mutfağından tavuk, Thai mutfağından tikkai, Vietnam mutfağından sebzeli börekler dikkat çekiyor. Hafta sonları tüm bu mekânlarda rezervasyonsuz yer bulma sıkıntısı yaşayabilirsiniz. O zaman da işte size gizli bir adres: Yenişehir Hotel'in içindeki Junction Pub... Burası belki henüz herkes tarafından keşfedilmediği için ya da otel restoranı olduğu için dolu olmuyor.
Oysa dekorasyon oldukça başarılı. İçeri adımınızı attığınız andan itibaren kendinizi İngiltere'de bir pub'da hissediyorsunuz. Akdeniz, İtalyan, Yunan ve Türk mutfağından örneklerin olduğu mönüde ahtapot ızgaradan soğan çorbasına, fener kavurmadan makarnalara kadar seçenek çok.

OCAKBAŞI KEYFİ...
Beyoğlu'nda 'Ocakbaşı,' deyince akla ilk olarak Zübeyir gelir.
Tarlabaşı'na doğru inen sokakta bulunan ocakbaşının medya ve sanat camiasından birçok müdavimi var. Yaz akşamları için dışarıya da masalar konmuş. Ama yerin keyfi esas, içeride ocak başına oturunca çıkıyor. Adana kebabı müthiş ama közde patlıcan ve ızgara çeşitleri de denemeye değer. Bir diğer popüler ocakbaşı ise Peymane.
Osmanlıca da 'kadeh' anlamına gelen mekân, rakı-kebap keyfi yapabileceğiniz modern dekorlu, sıcak bir yer. Duvarları süsleyen yağlıboya tabloları, klasik kebap ve ocakbaşı restoranlarından burayı ayırıyor.
Üstelik dileyenler, bu tabloları satın alabiliyorlar. İki katlı mekânda ocakbaşı, giriş katında bulunuyor. Üst kattaki VIP odası ise özel davetler, parti ve iş yemekleri için ideal. Ayrıca maç günleri bu katta kebap eşliğinde maç heyecanını da yaşayabilirsiniz. İstiklal Caddesi üzerindeki, 1921 yılından beri açık olan Hacı Baba, Sütiş Kebap Salonu, Bursa İskender Salonu, kebap yiyebileceğiniz diğer alternatifler.

SABAHA KADAR EĞLENCE

Yazları Ortaköy, Bebek ve Kuruçeşme sahiline inen gece hayatı, kış olunca Beyoğlu'na taşınıyor. Semtin en popüler gece kulübü 1999'da Asmalımescit'te açılan Babylon. Pink Martini'den Cuban Brothers'a birçok ünlü yabancı sanatçıyı da ağırlayan mekân, hem mimarisi hem de akustik tasarımı ile oldukça başarılı. İçeri giriş fiyatları çıkan gruba ve güne göre 15 YTL-50 YTL arasında değişiyor.
Gruplar hafta içi 21.00'de, hafta sonları ise 22.00'de sahne alıyor. Babylon'un artık bir de lounge kısmı var. Üstelik yemekleri de küçümsenemeyecek kadar başarılı. Konser öncesi burada yemek yiyip, konsere geçebilirsiniz. Burada özellikle yemekten önce berry satsuma votka içmek oldukça popüler hale gelmiş durumda.
Margaritaları da denemeye değer.
Her gece canlı müzik dinleyebileceğiniz bir diğer mekân ise Mojo. Mojo'ya giriş 15- 25 YTL arasında değişiyor. Ama bununla içeride bir bardak içki
alabiliyorsunuz. 22.00'de başlayan canlı müzik gece 04.00'a kadar devam ediyor.
Üstelik mekân zaman zaman dünyaca ünlü isimleri de ağırladı. Mick Jagger, Ben Harper İstanbul ziyaretlerinde Mojo'ya uğrayıp sabaha kadar eğlenmişlerdi. İlhan Erşahin desteğini de arkasına alarak açılan Ghetto, bu sezona hızlı giriş yapan mekânlardan Bilet fiyatları ise 25-35 arasında değişiyor. Ama birçok sosyetik isim gece eğlenmek için Beyoğlu'nda 20 Kasım'da açılacak olan Nupera'yı tercih ediyor. Beyoğlu Bekâr Sokak'ta hizmet veren Baykuş da eğlencenin en önemli adreslerinden biri. Aslında burası bir kafe. Ama zaman içinde bar haline de dönüştü. Gece Baykuş'tan içeri adımınızı attığınız andan itibaren dans edip eğlenen müdavimlere rastlıyorsunuz.
Haberin fotoğrafları