kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Dar paçalı pantolonun altına sivri burun ayakkabı giyin.

Dost başa kadın ayağa...

BAŞAK DİZER FRANSEZ
26.12.2008
Ayakkabı insanı vezir de eder, rezil de. Stilinize uygun ve stil sahibi ayakkabıları ortaya çıkarıyor, kıyafetlerinizle uyumlular mı diye bakıyoruz..
"Dost başa, düşman ayağa bakar" atasözünü günümüze uyarlıyoruz: "Dost başa bakabilir, ama kadınlar ayakkabıya bakar!" Bir kadın siz hiç fark etmeden sizi ayakkabınızdan saçınıza kadar süzebilir; hem de birkaç saniyede. Yani artık ayakkabılarınızın sadece eski-yeni ya da kirli- temiz olmasına bakılmıyor maalesef. Sizi, ayakkabılarınızın stiline göre değerlendirecek kadınlar tanıyorum. Hassas bir konu anlayacağınız.
Eğilimleriniz, hayat tarzınız ve stilinizi belirlemede ve göstermede önemli bir detaydır ayakkabı. Ayrıca bir aksesuvar değil, bütünlüğü yönetendir. Bir kıyafeti anında vezir de eder, rezil de.
Tabii biz kadınlar gibi ayakkabılarla aranızda duygusal bağ kurun demiyorum.
Koleksiyona da başlamayın bizim gibi.
Fakat gelin, en azından hangi kıyafetle hangi ayakkabının giyileceğine ve stil sahibi bir ayakkabıya sahip olmanın yollarına bakalım beraber... Öncelikle son zamanların ayakkabı trendlerine göz atalım.

RAHAT YAŞAM AKIMI
Rahat yaşam çağındayız. Yoğun şehir hayatı bizi ofis, yemek, hafta sonu demeden aynı kıyafetle devam edilebilecek ortamlara sokuyor. Vitrinlerde bu trende uyacak kıyafetler ve bu kıyafetlerle kullanılacak çeşitli ayakkabı modelleri bulmak mümkün.
Bu sebeple materyali deri fakat modeli neredeyse spor ayakkabılar çok revaçta.
Formu rahat, bağcıklı, tabanı plastik ya da kauçuk, kaymayan, ses çıkarmayan; 'casual' dediğimiz, son derece şık modeller, her kıyafetle giyilebiliyor. Hemen hemen tüm markaların 'business' yani iş ve ofis koleksiyonlarında bu ayakkabılardan bulabilirsiniz. Prada'nın yanı sıra Hugo Boss, Zegna, Tod's, Hogan ve Calvin Klein ile yerli markalarda da artık çok moda olan bu tarz spor-şık ayakkabıları bulabilirsiniz.
Geldik, 'comfort trend' akımının en öncü parçasına. Her çeşit, her renkte ve her klasik markanın koleksiyonunda yer vermek zorunda kaldığı spor ayakkabı çılgınlığını anlatmama sanırım gerek yok.
Spor ayakkabılar son dört yıldır en büyük yükselişini yaşıyor. 'Lastik pabuç' deyip geçmiyoruz; artık her yaştan erkekte kumaş pantolon, hatta slim-fit takım elbise altına bile son derece cool görüntü veren bu ayakkabılar, herkesin dolabında bulunmalı. Ünlü tasarımcılar bile artık büyük markaların spor ayakkabı modelleri ile ortak çalışmalar yapıyor; Converse (John Varvatos), Puma (Alexander McQueen), Nike (Junya Watanabe) ve Adidas 4- 3 (Yoshi Yamamoto)... Amaç, spor ayakkabının da bir tasarım değeri barındırdığını spor yapmak dışında hayatımızın her saatine uygun olduğunu kanıtlamak.