kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tekrar ziyaret edeceklerdi

AA
Giriş Saati : 04.01.2009 19:07
Güncelleme : 04.01.2009 19:32
Yeni Haber
Çankaya Köşkü Huzurevi sakinleri, doğalgaz faciasında hayatını kaybeden gençler için mevlit okuttu. Faciada hayatını kaybeden 3 gencin Kurban Bayramı'nda yaşlıları ziyaret ettiği bildirildi.

Huzurevinin dinlenme salonunda toplanan yaşlılar, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde kendilerini ziyaret eden Büşra Bek, Elif Koyuncuoğlu ile Tarık Şükrü Yılmaz'in resimlerini yakalarına takarak, dua etti. Faciada hayatını kaybeden tüm gençlerin fotoğraflarının bulunduğu bir köşe hazırlayan huzurevi sakinleri, mevlit sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Yeni yılın ilk günü Birlik Mahallesi'nde meydana gelen doğalgaz faciasında hayatını kaybeden gençlerden Bek, Koyuncuoğlu ile Yılmaz'ın Kurban Bayramı'nda kendilerini ziyarete gelenler olduğunu fark eden huzurevi sakinlerinden Kerime Mutlu, yaptığı açıklamada, gençlerin, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde çeşitli hediyelerle kendilerini ziyaret ettiğini anlattı.

Odasının duvarlarına Tarık Şükrü Yılmaz, Elif Koyuncuoğlu ve Büşra Bek'in fotoğraflarını asan Mutlu, gençlerin, kendilerine yılbaşında tekrar ziyaret edecekleri sözünü verdiklerini kaydetti. Gençlerin kendilerini sık sık ziyaret gelecekleri sözünü verdiğini ifade eden Mutlu, ''Büşra, 'Burası çok güzelmiş. Bize de yatak verin de biz de burada kalalım' diye şakalaşmıştı bizimle. Televizyonda doğalgaz faciasında öldüklerini görünce kriz geçirecektim. İçimiz sızladı. Diğer gençler dışarda gezerken onlar bizi bayramda ziyaret etmişlerdi. Anne babalarına sabır diliyorum. Öyle duyarlı evlatlar yetiştirdikleri için de teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

''ELİF'İ UNUTAMIYORUM''

Kendilerini ziyarete gelen çok insan olmadığı için ziyaretçileri çok iyi hatırladıklarını belirten huzurevi sakinlerinden Hamdiye Ökmen, özellikle Elif Koyuncuoğlu'nu hiç unutamadığını söyledi. Elif'in kendisine sarılıp, ''Seni hep ziyarete geleceğim. Banyonu yaptıracağım'' dediğini aktaran Ökmen, gençlerin öldüklerini duyunca çok üzüldüklerini kaydetti.

Huzurevi sakinlerinden engelli Fikri Ergün de bayramda kendileriyle bolca sohbet eden gençlerin öldüklerini duyduğunda çok üzüldüğünü dile getirdi. Ergül, duygularını ''(Tekrar geleceğiz) demişlerdi ama kısmet olmadı. Allah kimsenin başına böyle acı vermesin'' sözleriyle dile getirdi.

Huzurevi çalışanlarından Hüsniye Yıldız ise 2006 yılında 16 yaşındaki kızını trafik kazası sonucu kaybettiğini, doğalgaz faciasında hayatını kaybeden Büşra Bek ile Ceren Okkalı'nın kızının liseden arkadaşı olduklarını belirtti. Gençler için okutulan mevlitte kızının acısını tekrar yaşayan Yıldız, kızını kaybettikten sonra Büşra ile Ceren'in her bayram ziyaretine geldiklerini belirterek, ''Çok zor bir durum. Allah ailelerine sabır versin'' dedi.

Huzurevinin Kurucu Müdürü Fatma Cengiz de gençlerin bayramlarda yaşlıları ziyaret etmelerinin onların ne kadar duygulu ve değerlerine sahip çıktığının göstergesi olduğunu kaydetti. Cengiz, ''Gençler o kadar cana yakındılar ki buradaki bütün yaşlıların gönlünü kazanmışlardı. Hepsi gençlerin öldüğünü duyduklarında çok üzüldü, onlar için bir şeyler yapmak istediler. Biz de mevlit okutmaya karar verdik'' diye konuştu.