kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'nin Tuzla Belediye Başkan adayı Cemil Ekşi oldu

Giriş Saati : 04.01.2009 16:52
Güncelleme : 04.01.2009 19:06
Yeni Haber
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, partisinin Tuzla Belediye Başkan adayının Cemil Ekşi olduğunu açıkladı.

Ekşi'nin tanıtımı amacıyla Tuzla'daki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Sevigen, ''Bazı siyaset adamlarının kapı kapı dolaşarak ve el etek öperek seçildiğini, ancak seçildikten sonra kendisine oy veren yoksulları ezdiğini'' savundu.

Orhanlı Belde Belediyesi'nin kapatıldığını hatırlatan Sevigen, ''Sizler, 'Senin belden kapatıldıysa, sen gel Tuzla'nın bütününe hizmet et. Biz senin hizmetini gördük. Sen yetim hakkı yemezsin, insanlara el uzatırsın' dediniz. Sahip çıktınız. Siz sahip çıktıkça onlar vurdu. Böyle bir düzende eninde sonunda millet kazanır'' dedi.

Sevigen, Cemil Ekşi'yi Tuzlalılar'a, ''Bizim adayımızın arkasında Tuzla halkı var'' diyerek tanıttı.

Vatandaşın emeğini, alın terini, çocuğunun geleceğini, siyasetin yüksek noktalarında oturanların bilmediğini öne süren Sevigen, vatandaşın borçlarını ödeyemediğini, işten çıkarılma korkusu yaşadığını söyledi.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de Tuzla'da bundan sonra CHP'ye olan katılımlarla çok daha aktif bir şekilde çalışacaklarını anlattı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılardan dolayı çok üzüldüklerini belirten Tekin, ''Daha çocuk yaşlarda, 15 yaşında Filistin'le ilgili bir mitinge gitmiştim. Aradan 30 yıl geçti, ama hala bu zulüm devam ediyor. Bu katliamın artık durdurulması lazım'' diye konuştu.

Toplantıda konuşan Filistinli Muhammed Sayid de Türkiye'de sürgünde olduğunu belirterek ''İsrail uçaklarının Türk hava sahasını kullanarak tatbikat yapmalarını engellemenizi istiyorum'' diye konuştu.
Törende daha sonra CHP'ye yeni katılanlara rozetleri takıldı. CHP'ye katılan 21. dönem ANAP Ordu Milletvekili Sefer Koçak'a rozetini, Sevigen taktı.
Törene katılan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de CHP'ye katılan bazı türbanlı kadınlara rozetlerini sundu.