kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Laptoplara uzaktan kilit

Giriş Saati : 30.12.2008 10:37
Güncelleme : 30.12.2008 13:46
Ericsson ve Intel, dizüstü bilgisayarların çalınması veya kaybolması halinde cihazı uzaktan kilitlemeyi mümkün hale getirebilen yeni bir teknoloji için anlaştığını duyurdu.

Ericsson'dan yapılan açıklamaya göre, mobil genişbant modülleri ile "IntelAnti-Theft" PC koruma teknolojisi,mobil genişbant kullanıcıları için önemli bir güvenlik çözümü sunuyor ve bu teknoloji ile bilgisayardaki değerli bilgilere başka kişilerin ulaşması da engelleniyor.

Ericsson Mobil Genişbant Modüllerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mats Norin, tüketicilere ve kurumlara, dizüstü bilgisayarları için güvenli mobil genişbant deneyimi sunmak üzere Intel ile ortak bir vizyonu paylaştıklarını belirterek, "Mobil genişbanta sahip olma oranını yükseltecek uçtan uca bir çözüm yaratmak üzere endüstri liderleriyle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Intel Strateji & Platform Planlama Grup Direktörü ve Anti-Theft Program Genel Müdürü George Thangadurai ise, konuyla ilgili, "İş dünyasına hareket halindeyken, güvenlik sunacak yeni bir döneme giriyoruz. Ericsson ile birlikte bu güvenlik teknolojisini mobil genişbant kullanıcılarına daha geniş özelliklerle sunmaktan mutluyuz." ifadesini kullandı.

Verilen bilgiye göre, Ericsson ile Intel arasındaki işbirliği çözümünde, hırsızlık yönetimi servisi SMS ile dizüstü bilgisayarın içindeki mobil genişbant modülüne bir mesaj gönderiyor. Mesaj, Intel'in Intel's Anti-Theft özelliğine ulaşarak bilgisayarı tamamen kilitlemek ya da kullanılmaz hale getirmek gibi uygun bir işlemi gerçekleştiriyor. Bilgisayar, sahibine ulaşması durumunda veriyi tekrar kullanılabilir hale getiren ikinci bir mesaj da gönderilebiliyor.

(ANKA)