kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sezer Tansuğ

İstanbul Modern'de beş gerçekçi ressam!

Adalet Cingöz
03.01.2009
İstanbul Modern, Nuri İyem, Cihat Burak, Neş'et Günal, Nedim Günsür ve Turgut Zaim üzerine özel bir sergi açacak. Etkinlik, Sezer Tansuğ'a ait bir kitaptan hareketle tasarlanıyor..
Yeni yılın şu ilk günlerinde hâlâ gezmeye devam ediyorum. Amacım yeni yıl mesajları verirken ziyaret ettiğim kurumların yeni yıla damgasını vuracak projelerinin ne olduğunu öğrenmek... İstanbul Modern, ilk durağım. Müzenin şef küratörü Levent Çalıkoğlu'nun ofisinde cam masasının altında kalan siyah olağanüstü İtalyan botlarına bakar gibi yaparak masasının üstünü gözlerimle tarıyorum. Ve işte... Bu başarılı tetkikimin sonu mükemmel. İstanbul Modern, ünlü sanat eleştirmeni ve yazar Sezer Tansuğ'un Beş Gerçekçi Türk Ressamı adlı kitabından yola çıkarak bir sergi yapmaya hazırlanıyor! Hatırlatmak gerekirse bu ressamlar Turgut Zaim, Nuri İyem, Cihat Burak, Neş'et Günal ve Nedim Günsür'den yayınlanan bu mühim eser, bakalım nasıl bir sergi olarak hayata geçecek... Hatta anımsıyorum, o zamanlarda Gelişim Yayınları'nın yayın yönetmeni Hilmi Yavuz, fotoğraf editörü de İsa Çelik'ti... Kitabın orijinalini de bu anlamda bulmak zor. Kaldı ki Çalıkoğlu'nun çalışma masasında bile fotokopi baskısı bulunuyordu!

İKSV'DE KEYİFLER YERİNDE!
İKSV'nin de elbette yeni yıl tebriği için kapısını çaldım. Vakfın sponsorluk direktörü Ömür Bozkurt tarafından soğuk bir beyaz şarap ve karamelli çikolatalar eşliğinde pek güzel ağırlandım. Bozkurt'un odasından tam karşıdaki 2010 ofisinde kimin ne yaptığını rahat rahat gözetlemek mümkün. Yer yer Ömer Faruk Şerifoğlu'nu ya da Nilgün Mirze'yi görmek... Tam bunu yapacakken kapıdan içeri Nilgün Mirze "You are my destiny" parçasını söyleyerek girdi... Mirze, genç sanatçı ve tasarımcılar için bir vakıf kurdu. Bu vakıfla ilgili o kadar büyük heyecan duyuyor ki sürekli bundan bahsediyor. Onca festival, bienal organizasyonu yapmış Mirze'yi hiç bu kadar mutlu ve heyecanlı ve tutkulu görmemiştim. 2010 kültür ödülü de ona verilecekmiş. Ömür Bozkurt o gece pişireceği beef strogonof tarifini çalışırken fısıldadı bunu kulağıma... Bu arada, büyük bomba: Sanatçı Sophie Calle da İstanbul'daydı. O da, 2009'a burada girdi. Duyduk duymayın demeyin. The Marmara'da kalıp dönen Calle ile bir kahve dahi içemedik. Ama Galeri Nev'i ziyaret edip, Osman Dinç'in sergisini gezmiş bile!
Haberin fotoğrafları