kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kyoto meclis gündeminde

Giriş Saati : 04.01.2009 11:54
Güncelleme : 04.01.2009 19:06
Yeni Haber
Yeni yıl tatilinin ardından Meclis çalışmalarına 6 Ocak Salı gününden itibaren başlayacak. Salı gününü sözlü sorulara ayıracak olan Meclis'in bu hafta, 15.00-19.00 saatleri arasında çalışması bekleniyor. Genel Kurul'un gündeminde ise Kyoto Protokolü bulunuyor. Meclis'te, yaklaşık 1 aylık aranın ardından bu hafta siyasi parti gruplarının da toplanması bekleniyor.

2009 Mali yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle yoğun bir mesai yapan Meclis, bir haftalık yeni yıl tatilinin ardından çalışmalarına başlayacak. Meclis Genel Kurulu'nun gündemini 6 Ocak Salı günü sözlü sorular oluşturacak. Sözlü soruların ardından da Genel Kurul'da Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, Devlet Memurları Kanunu ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanunda değişiklik içeren yasa tasarısı görüşülecek. Genel Kurul'da bu hafta AKP Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut'un Dernekler Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi de ele alınacak.

KYOTO GENEL KURUL GÜNDEMİNE GELİYOR

Meclis Genel Kurulu'nun bu haftaki en önemli gündem maddesi ise Birleşmiş Milletler iklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine Yönelik Kyoto Protokolüne Katılmamızın uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı olacak. Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik uluslar arası tek çerçeve özelliği taşıyan Kyoto Protokolü konusunda Türkiye henüz taraf olmayan çok az sayıdaki ülkeden biri.

BU HAFTA FAZLA MESAİ YOK

Genel Kurul, Danışma Kurulu'nun aksi karar almaması halinde bu hafta 15.00-19.00 saatleri arasında çalışarak gündemindeki tasarı ve teklifleri yasalaştıracak. Bu hafta ayrıca yaklaşık bir aylık aranın ardından siyasi parti grupları da toplanacak.

ANKA