kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Kadın çantasına girdi mini dizüstü rekor kırdı

Timur Sırt
27.12.2008
Mini dizüstü bilgisayarlar sadece kadınların günlük çantalarına girecek kadar küçülüp yetenekleri artınca taşınabilir bilgisayar satışlarının artmasına da neden oldu..
Dizüstü bilgisayar satışlarının Türkiye'de bu yıl sonunda masaüstünü yakalaması bekleniyor. Ancak Türkiye'de etkisini yıl sonunda gösteren mini dizüstü bilgisayar satışları toplam taşınabilir bilgisayar pazarını da etkilemeye başladı. Araştırma şirketi IDC'nin verilerine göre 2007'de 430 bin adet satan mini dizüstü bilgisayarlar, bu yıl 3 milyon 600 bin adet satması bekleniyor. 145 milyon adetlik dünya dizüstü bilgisayar pazarı için rakamlar küçük gibi görünse de yaklaşık 9 katlık büyüme dikkat çekici. Mini dizüstüler, iki Tayvanlı Acer ve Asus markalarının öne çıkmasını sağladı. Asus Eee PC ile yakaladığı başarı diğer markaları da etkiledi. Acer, yılın 3. çeyreğinde, 2. çeyreğe göre 3 milyon daha fazla dizüstü bilgisayar sattı. Bu 3 milyonun çoğunu, şirketin Aspire One mini dizüstüleri oluşturuyor.

DİZÜSTÜNDEN AVUÇ İÇİNE
Acer bu şekilde, en çok bilgisayar satan şirketler sıralamasında 3. sıraya çıktı. Listenin 1. ve 2. sırasında HP ile Dell, 4 ve 5. sıralarında da Lenovo ile Toshiba bulunuyor. Asus henüz yeni başladığı dizüstü tarafında Eee Book ürünüyle dikkat çekiyor. Dizüstü bilgisayarı küçültüp hafifleten Net- Book'lar SIM kartıyla internet taşınınca ilgi artıyor. İnternet bağlantısı, yazı yazma, fotoğraf, video ve müzik uygulamalarıyla ilgiliyseniz mini dizüstüler işinizi rahatlıkla görüyor. Linux işletim sistemi ve yeni işlemcisi ile performans gerektirmeyen uygulamalar kullananlar için bu tür internet bilgisayarları tam ihtiyaca göre tasarlanıyor.