kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Zeynep Tokuş, jinekolog Alp Nuhoğlu ile evli.

Koca bulduktan sonra eve kapanmak yanlış!

02.01.2009
Hollywood starları arasında bile 'evet' dedikten sonra eğlence dünyasından elini eteğini çeken kadın sayısı artıyor. Bizim ünlülerimiz ise 'koca bulduktan' sonra eve kapanıp asosyalleşmiş insanlar haline dönüşmenin son derece yanlış olduğu fikrini savunuyor..
Yakışıklı ve zengin bir eş hayaliyle yanıp tutuşan pek çok kadının, 'koca bulana kadar' sosyal, nikahtan sonra da 'asosyal' olduğunu iddia edenlerin sayısı hızla artarken; Cosmopolitan dergisi konuyu tartışmaya açtı. Evlilikle gelen asosyalliğin ekonomiyle ilgili de olduğu vurgulanan dergide şu görüşlere yer verildi: "Alt ve orta sınıfa mensup kadınların iş hayatına atılması sosyalleşmelerine olanak sağlarken, ekonomik açıdan daha rahat bir hayat süren çiftlerin evliliklerinde asosyalleşme daha nadir görülüyor. Evli kadınların 'kız kıza dolaşması' günümüzde hâlâ 'aykırı' görülüyor. Kocanın evcil ve durağan bir karaktere sahip olması da kadının asosyalleşmesini hızlandırıyor." Aralarında Siren Ertan ve Deniz Berdan gibi sosyetik simaların da bulunduğu ünlü kadınlar ise "Evlilik bizi asosyalleştirmedi. Eskiden nasılsak yine öyleyiz" diyerek kendi düzenlerini anlattı:

* ÖZGE ÖZBERK
"Evlilikle beraber eşli ortamlarda bulunmaya başladık. Bekarken haftada üç-dört defa çıkarken evlendikten sonra ayda bir çıkmaya başladık. Ama bu durum evliliğin asosyalleştirmesiyle ilgili değil; doymuşlukla ilgili. 30'lu yaşlarda artık bazı şeylerin hevesini almış oluyoruz. Bir de ben çok yoğun çalışıyorum ve boş vaktimi eşime ayırmaya gayret ediyorum. Yani sosyalleşmeyi eşimle yaşamak istiyorum. Evlilik kişinin yaşam tarzını değiştiriyor ve insanlar yeni ortamlarda sosyalleşiyor."

ÖZGE ÖZBERK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* ZEYNEP TOKUŞ
"Evlilik asosyalleştirmiyor, hatta tam tersine daha fazla sosyalleştiriyor. Kişi evlendikten sonra farklı arkadaşlıklar kuruyor, farklı ortamlarda yepyeni insanlarla tanışma fırsatı yakalıyor. Çocuk olduktan sonra ilk üç ay anne için zor. Vaktinin çoğunu evde geçirmek durumunda ve bu da kadını asosyalleştirebiliyor. Ama güvenilir birinin yardımıyla bu zor dönem atlatılabiliyor ve kadın evdeki hayatına paralel olarak dışarıdaki hayatını da sürdüre1biliyor."

ZEYNEP TOKUŞ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* BENNU YILDIRIMLAR
"Evlendikten sonra hayatımda hiçbir kısıtlama olmadı. Sosyal hayatıma devam ettim. Kız kıza eğlencelere katıldığım gibi eşim de aynen arkadaşlarıyla beraber vakit geçirmeye devam etti. Bir kadının evliyken de sosyal hayatını aktif tutması çok önemli. Ne yazık ki ülkemizde genç kızlar evlenene kadar sosyalleşiyor, sonra da eve kapanıp 'İyi çorba nasıl pişirilir?' fikrine kafa yoruyor."

BENNU YILDIRIMLAR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* DENİZ BERDAN
"Evlendikten sonra aktiviteleri beraber planlamak çok önemli. Eşim son derece renkli ve sosyal bir kişilik olduğundan evliliğimiz boyunca asla yalnızlaşmadık. Bekarken sosyal olup, sonra inzivaya çekilen insanlarda kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum. "

* SİREN ERTAN
"Sosyal olup olmamak insanın karakteriyle ilgili. Bana göre karı kocanın aynı eğlence tarzından hoşlanması, aynı mekanlarda bulunmayı sevmesi ilişkinin de sağlıklı olmasına katkı sağlar. Kendimi bildim bileli sosyal olduğum için sosyal hayatımızı renkli tutmaya çalışırım."

SİREN ERTAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...
Haberin fotoğrafları