kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ENGİN ARDIÇ

Kadın sünneti

Biz yazsak yalan derler de The Washington Post yazınca kıymete biniyor, ne de olsa Watergate skandalını yakalamış bir ceridedir değerli refikimiz. Bu gazetenin bir haberine göre, Kuzey Irak'ta yaşayan Kürt nüfusu arasında, "kadın sünneti" yaygınmış...
Biz bu işlemi yalnızca Afrika'nın bazı kabilelerine özgü sanırdık. Demek ki devlet kurma aşamasına bile gelen bazı insanlar bir yandan da hayvanlığı sürdürmekte berdevam...
Kadın sünneti, klitorisin tamamının ya da bir kısmının kesilmesi, en azından dibine bıçak atılarak bazı sinirlerin dumura uğratılmasıdır.
Erkek sünnetine benzemez, klitorisin bütün duyarlılığını ortadan kaldırır. (Madem bu memlekette "penis yazarları" var, izin verin de bu da bizim uzmanlık alanımıza girsin bari! Gençliğimizde sevdiğimiz ve yakından ilgilendiğimiz bir organdır.)
Küçük kızlara yapılır.
Gerçi baba karışmıyormuş (yok bir de nezaret etseydi!), iş anne, abla ve sünnetçi hanım tarafından bitiriliyormuş ama sonuçta "erkek egemen" toplumda erkeğin kararı bu.
Sünnetsiz kadının pişirdiği yemek de mundar sayılıyormuş, yenmezmiş! Elbette bu konuda kadına kimse fikrini sormaz. Ben sünnet olduğumda bana da sormamışlardı.
Bizde bisiklet ya da saat alınır, orada işlemden sonra kızlara gazoz alıyorlarmış.
Amaç, kadının (büyüyünce) cinsel birleşmeden zevk almasını önlemektir.
Acaba neden?
Osmanlı kültüründe kadının orgazm sırasında "topuğuyla üç kere yatağa vurmasına" izin verilirdi! İnlemek ahlamak yok, yalnızca ayağını vurup susacaksın.
Eh, demek ki "periferi" merkezin çok gerisinde kalmış, bu da doğaldır.
Neden kadının da zevk almasını önlemek isterler? "Sonra orospu olur" endişesiyle mi? Vahşi bir sadizm dürtüsüyle mi? Kadın üzerinde kurdukları egemenliğin bu boyuta da ulaşmasının verdiği mutlak büyüklük duygusuyla mı?
Sevişen kadının ulaştığı dorukları hiç mi bilmez, hiç mi etkilenmez, hiç mi paylaşmaz bunu yapan hayvanlar yahu?
Bu olayın dinle imanla, hele İslam'la uzaktan yakından bir ilgisi yok, "neolitik"
kültürle, yani cilalı taş devriyle ilgisi var.
Elbette diğer bir açıklama, "bunlar eşeğe alıştıkları için insan cinselliğinden pek çakmıyor olmalılar" açıklamasıdır. Meseleye olumlu yanından yaklaşacak olursak da, eşekten yola çıkıp duyarsız da olsa kadına "terfi etmeleri" gene de bir aşamadır. Hani ünlü "haşşöyle" fıkrasında olduğu gibi...
Şaşılacak bir şey yoktur, bir çocukla oturup pasta yedi diye öz kızını öldürten ya da kendisi öldüren hayvan, kızının bilmemnesini kesmekte de sakınca görmeyecektir. Belki de bu ameliyat, pastanenin yolunu daha başından kapatmak amacını taşımaktadır.
Gene de bu rezilliğin bir olumlu yanı da, hiç olmazsa bu yaratıkların klitorisin yerini, en azından varlığını öğrenmiş olmalarıdır.
İstanbul'da bile bilmeyen çoktur çünkü!..
Kuracakları devlet hayırlı mı olsun? Olmasın.