kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ticaride ÖTV ve KDV sıfırlandı

22.12.2008
Güvenlik ve konforda binek otomobillerle yarışır hale gelen hafif ticari araçlar, kampanyalarda sunulan avantajlarda otomobilleri solladı. Hafif ticarilerin ÖTV ve KDV oranları sıfırlanarak, ciddi indirimler yapılıyor..
Sağlamlığın ve boyutlarının ötesinde fonksiyonellik, güvenlik, konfor ve lüks özelliklerini de otomobil severlerin beğenisine sunan yeni nesil ticari araçlar Türkiye'de büyük ilgi görüyor. Gerek Türkiye'nin bir ticari araç üretim üssü olması gerekse bu araçlar için sunulan düşük ÖTV uygulaması ile gözde olan ticari araçlar aslında aynı anda sundukları çift kişilikleri ile beğeni topluyor. Hem günlük kullanıma hem de ticaretin gereğini uygun yapıları ile pazarın yüzde 40'ından fazlasına seslenen ticari araçlar artık tüketicilerin satın alma kararlarında önemli bir rol oynuyor. Güvenlik ve konforda binek otomobillerle yarışır hale gelen ticari araçlar yeni modeller ve versiyonları ile giderek daha da iddialı hâle geliyor.

RENAULT:
Renault'da aralık ayında ticari araçlarda yüzde 0 faiz ve ÖTV avantajı birarada sunuluyor. 5 Ocak 2009 tarihine kadar geçerli olan kampanyada ÖTV indirimi, 18 bin YTL'ye 18 ay yüzde 0 faiz, yüzde 4 yakıt indirimi ve yüzde 30 servis indirimi bulunuyor. Trafic, Master ve Kangoo Multix; tüm Renault ticari araçlarda geçerli olan bu cazip kampanya, yeni yıla yepyeni bir ticari araç sahibi olarak girme fırsatı sunuyor.

VOLKSWAGEN: Kampanya kapsamında ticari modellerinde de yüzde 5'e varan indirimler sunuyor. Volkswagen Transporter modelleri 34 bin 300 YTL'den (1.9 TDI 84 bg motor seçeneği için geçerli) başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatlarıyla satılıyor. Volkswagen Caravelle'in 1.9 motorlu 105 beygir modelinde ise 2 bin 600 YTL indirim uygulanıyor. Caddy için kasımda başlatılan kampanya ise aralık ayı boyunca da devam ediyor. Kampanya çerçevesinde Volkswagen Caddy (tek kayar kapılı Caddy Kombi 1.9 TDI seçeneği için geçerli) 34 bin 927 YTL'den başlayan anahtar teslim fiyatlarıyla tüketicilerle buluşuyor.

CITROEN: Citroen'in ticari araçlarında aralık sonuna kadar cazip avantajlar var. Türkiye'de üretilen Nemo Combi modeli 2 bin YTL indirim veya 15 bin YTL için 24 ay yüzde 1.29 faizle tüketicinin beğenisine sunuluyor. Nemo Panelvan'da ise 750 YTL'lik indirim yer alıyor. Berlingo modelinde ise 2 bin 500 YTL indirim yapan Citroen, bu indirimi yeni Berlingo da ise bin 500 YTL olarak uyguluyor.

HYUNDAI: Hyundai Assan, hafif ticari araçlarda yüzde 10'luk indirim avantajı sunuluyor. H100 Kamyonet'in fiyatları 22 bin 250 YTL ile 27 bin 350 YTL arasında değişirken Türkiye'nin ilk ve tek 7 yıl / 150 bin km mekanik garantiye sahip olan aracı H-1'in fiyatları da 28 bin 700 YTL'den başlıyor.

PEUGEOT: Türkiye'de üretilen ve 2009 Yılının Ticari Aracı seçilen Peugeot Bipper Van 1.4 HDi versiyonu aralık ayında ekstra indirimler ile 20 bin 240 YTL'den, Kombivan versiyonu ise 22 bin 500 YTL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Bipper Kombi Dinamik ve Bipper Kombi Sportif özel serilerinde sunulan aksesuar avantajının yanı sıra 23 bin 100 YTL anahtar teslim fiyatlar dikkat çekiyor. Bipper Kombi ve Van versiyonlarında 10 bin YTL'ye yüzde 0 faizle 18 ay vadeli kredi imkanı bulunuyor.

FORD: Yıl sonuna dek geçerli olacak kampanyada, hafif ve orta ticari araç sınıfındaki Ford Transit, Transit Connect ve Ranger modelleri için yüzde 18 oranında indirim uygulanıyor. Ford marka hafif ve orta sınıf ticari araçlar, yıl sonuna dek KDV'den muaf olacaklar. Ford ticari araç satın alanlar yüzde 18 oranındaki kampanya indirimine ek olarak 15 bin YTL 15 ay yüzde 0.89 faizli kredi imkanından yararlanabilecekler.

HFKANUNİ: Küçük ve orta ölçekli işletmeler için Türkiye Finans Bankası ile işbirliği yaparak özel bir kredi anlaşması uygulamaya başladı. Kampanya ile Hfkanuni modelleri 365 YTL taksitle, 1 yıllık kasko hediyeli satışlara başladı. Hfkanuni modelleri 13 bin 465 YTL'den başlayan fiyatlara satışa sunuluyor. Hfkanuni'ler 4 silindirli, 1000 cc, çok noktadan enjeksiyonlu motoru ile ücretsiz yol yardımı ve 2 yıl 100 bin km garanti kapsamında satılıyor.

KIA:
Ticari araç modelleri K 2500 ve K 2700 için de özel bir kampanya düzenliyor. Kampanya kapsamında vergi levhasını ibraz eden kişilere, satın alımlarda yüzde 3 oranında ekstra bir indirim uygulanıyor.
Haberin fotoğrafları