kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sergiler, santralistanbul Ana Galeri'de ziyaret edilebiliyor.

68 anısına iki sergi

10.12.2008
Gün geçmiyor ki, 68'le ilgili olarak bir etkinlik gerçekleştirilmesin. Bu kez santralistanbul, ziyaretçilerini 15 Şubat'a kadar devam edecek iki yeni fotoğraf sergisiyle buluşturuyor. '68 Kuşağı: Almanya' ve 'Huzursuz Bahar' başlıklı sergiler, 1968 hareketi ile bu hareketin siyasi ve kültürel etkilerini çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor.
Tarihin önemli olaylarını ve kişilerini geniş fotoğraf arşivinde bulunduran Alman fotoğrafçı Erika Sulzer- Kleinemeier, neredeyse 40 yıllık bir zaman diliminde Federal Almanya'nın öyküsünü de fotoğraflarıyla belgeledi.
Sulzer-Kleinemeier'in '68 Kuşağı: Almanya' başlığı altında sergilenen, 1967-2007 yıllarına ait fotoğrafları ise, 1968 hareketini ve günümüze kadar gelen etkilerini Frankfurt'taki öğrenci hareketinden başlayarak anlatıyor. Fotoğrafçı, sergide yer alan 139 eserinde, tarihe etki eden olaylar, sanatçı ve siyasetçilerin yanı sıra insanların gündelik yaşamlarına da odaklanıyor.
Michael Ruetz'in 102 fotoğrafından oluşan 'Huzursuz Bahar' adlı sergisi ise bir fotoğraf günlüğü olarak tasarlanmış. Sergi, izleyenleri benzersiz bir tarihi yolculuğa çıkarmakla kalmıyor, köklü bir değişim döneminde gün be gün yaşananları da ortaya koyuyor. Ruetz, santralistanbul'da sergilenen fotoğraflarında, Batı ve Doğu Berlin'de, Portekiz'de, Şili'de, Yunanistan'da ve Afrika kıtasında dikta rejimi ile demokrasi arasındaki kırılma çizgilerini gösteriyor. Sergide Willy Brandt ve Joseph Beuys gibi, dönemin önemli siyasi ve kültürel kişiliklerine de yer veriliyor. Tel: (0212) 311 78 09
Haberin fotoğrafları