kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Hem filme hem krize lazım

MELİS D. ÇALAPKULU
10.12.2008
Oyuncu Esra Akkaya, bir film çekiminde ihtiyaç duyulan 'Şey'lerin bulunabileceği filmelazim.com adlı bir site kurdu. Site, krizde 'her hangi bir Şeyi'ni bir filme kiralayarak para kazanmak isteyenler için de fırsat sunuyor..
Çoğumuzun Mahallenin Muhtarları dizisiyle tanıdığı oyuncu Esra Akkaya, aynı zamanda bir kast ajansı sahibi. Aslında Akkaya, camiasının 'Zihni Sinir'i olarak tanınıyor. "İlginç fikirler hep benden çıkar. Benden her şeyi beklerler," diyor Akkaya. Sihirli Anahtar adlı kast ajansını da bundan beş yıl önce kurmuş. Bu işe girişme nedenini şöyle anlatıyor:
"Konservatuvar yıllarımda tüm iş görüşmelerime peşimde bütün okulla giderdim.
Bana bir iş teklifi gelir, bana teklif edilen rol için beş tane daha aday götürürüm, yetmez, bütün teksti okumuş olduğum için her karaktere bir adayla giderdim." Durum böyle olunca arkadaşları da ona "Sen bunu zaten yapıyorsun, profesyonelce yap, hepimize de faydan olur," demişler. O da yapmış...
Derken sektördeki bir boşluğu fark etmiş Akkaya. Çekimler için yaşanan mekân sıkıntısını...
O da ajansın bünyesine mekân kastını da katmış. Sonra bakmış araç sıkıntısı da, başka ihtiyaçlar da var.
Ve bunları bulabilmek için çekim ekipleri çok fazla zaman, emek ve para harcıyor. Ve fikir bir anda gelmiş, "Ya tüm bu işler internet üzerinden yapılırsa..." Filmelazim.com, işte böyle doğmuş. Bu sitede bir film çekimi için ihtiyaç duyulabilecek pek çok şey bulunabiliyor. Tabii aradığınız şey arz edildiği, yani site üzerinden kiralandığı sürece. Yani site, özellikle bu kriz döneminde, aynı zamanda herhangi bir şeyini film çekimi için kiralamak isteyenlere de bir kazanç kapısı. Bu bir villa da olabilir, bir av köpeği ya da anneannenizden kalan bir elbise de... Henüz site yeni açıldığı için, içeriği zamanla zenginleşecek. Bu arada ilk üç ay ilan vermek ücretsiz.
Haberin fotoğrafları