kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kaymakam 212 yetimin dileğini yerine getiriyor

22.12.2008
Trabzon Of Kaymakamı Tuncay Sonel, ilçedeki yetim ve öksüz çocuklara "Aileniz yaşasa, onlardan ne isterdiniz" diye mektup yazdı. 212 çocuğun hayali gerçekleştiriliyor..
Trabzon'un Of ilçesi Kaymakamı Tuncay Sonel Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden atanır atanmaz, Birecik'te yaptığı gibi ilçedeki yetim ve öksüz çocukları tespit ettirerek hepsine birer mektup yazdı. "Anne veya babalarınız yaşasaydı onlardan ne isterdiniz'' diye soran kaymakam, 212 çocuktan gelen yanıt mektuplarını okuyup değerlendirdi ve miniklerin hayallerini gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

RENCİDE ETMEDEN YARDIM
Çocuklardan gelen mektupları okurken bazen hüzünlendiğini bazen de tebessüm ettiğini belirten Tuncay Sonel, "Devletimizin şefkatli yüzünü bu çocuklarımıza göstermeliyiz. Onların gülümsemesi, sevinmesi bizim için çok önemli'' dedi. Çocukların sadece günlük isteklerinin değil, başta eğitimleri olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanılmasına çalışıldığını ifade eden vefakâr kaymakam, en çok bir çocuktan gelen "Babam hayatta olsaydı ona sarılıp koklamak isterdim" şeklindeki mektuptan etkilendiğini belirterek, "Oflu hayırseverleri de yanımıza alarak dilekleri tek tek gerçekleştirmeye çalıştık. Yardımları onları rencide etmeden yaptık'' diye konuştu. Sonel, 2 çocuğu olduğunu ancak mektuplardan sonra yüzlerce çocuğu olduğunu dile getirerek, duygularını, "Birecik'te 656, Of'ta da 212 çocuğa ulaştım. Benimkilerle birlikte 870'e ulaştı. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi'' diye dile getirdi.

DÖRT KARDEŞE BİR EV TUTTU
İlçenin Uluağaç köyünde yaşayan 4 yetim kız kardeş de kaymakam Sonel'e ulaşan çocuklardan... Satırlarında, "Sizin de bildiğiniz gibi annemle babam kavga ettiler. Annem vefat etti. Babam da hapiste. Dedemle babaannem ayrıldı. Ben ve kardeşlerim dedemle kalıyoruz. 4 kız kardeşiz'' diyen kızların yaşadıkları eve giden Sonel, çocukların yaşadıkları evden ve yaşam şartlar karşısında çok duygulandı ve gerekli yardım çalışmalarını başlattı. Çocukların kötü şartlar altında yaşadığını belirleyen Sonel, minikler için ev yapılana kadar şehir merkezinde bir ev kiralanması talimatını verdi. Çocuklara bilgisayar, mont, oyuncak, bisiklet, çanta gibi armağanlar götüren kaymakam Sonel, sobası bulunmayan eve bir de ısıtıcı getirttirdi. En büyüğü 12 yaşında olan 4 kız kardeş ise hediyeleri görünce, kaymakam amcalarının boynuna sarıldı.