kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

2009 ev partileri yılı olacak

19.12.2008
Gece hayatı, barlardan ve gece kulüplerinden evlere yönelmeye başladı. Gerek yabancılardan uzak ve kısıtlı sayıda insanla eğlenme ihtiyacı, gerekse kendi istediği müzik eşliğinde dans etme sevdası, gerekse ortamların boğucu ve yorucu havaları gececileri bu yöne yöneltti. Bu yeni trend 2009'da kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklanması ile daha da yaygınlaşacak.

HER EV BİRER KARAOKE CLUB OLABİLİR
Evler artık gece kulüplerinin yanı sıra küçük bire karaoke bara da dönüştürülebiliyor. Uzman organizasyon şirketleri aracılığıyla istediğiniz tarz müzik sistemleri, dilediğiniz sayıda insanın hep bir ağızdan söyleyebileceği şekilde kurulabiliyor. Sesiniz de güzelse, ev partilerinin aranan karaoke yıldızı yüzde 85 siz olursunuz. Ev partilerinde yiyecek ve içecek mönüsü de parti sahibinin isteğine göre çeşitlilik gösterebiliyor. Ev partilerinde içki dışındaki ikramlarda gençler kendi mönülerini kendileri hazırladıkları ya da atıştırmalıklarla geçiştirdikleri için çoğu zaman catering talep etmezken, orta yaştaki parti sahipleri için catering oldukça gerekli bir hizmet.

DAVETLİ LİSTESİNİ DİKKATLİ SEÇİN
Ev partilerinde her ne kadar sıcak bir ortam oluşsa da çeşitli sebeplerden dolayı bazı problemler yaşanabiliyor. Bu yüzden davetli listenizi özenle seçmenizi, sadece yakın arkadaşlarınızı davet etmenizi önemle tavsiye ediyoruz. Davetli listesinin yanı sıra davetli sayısı da çok önemli bir kriter. Partiyi düzenlediğiniz ev boyutuna kıyasla davetli sayısını minimumda tutmaya çalışmanız partinizin kalitesini arttıran, davetlilerinizin kendilerini seçkin hissettikleri daha elit bir ortam oluşturur. Böylece partideki insanların yüzde 15'i gibi küçük salınım hareketleriyle istediğiniz kişiyle de tanışma imkânınız büyük olacaktır. Ev ortamında profesyonel ses almak davetlileri bir club ortamında hissettirmenin en önemli adımı. Ses sisteminde kullanılan hoparlör ve subbass'ların en son teknolojiyle üretilmiş olmasına ve frekans tepkileri düzgün cihazlar olmalarına özen gösterilmeli.

TEMİZLİ/İ DERT ETMEYİN
Her şey iyi güzel ama gece bittiğinde evinizin bir çöp yığınına dönmesi olasılığı oldukça yüksek. Bunları organize eden şirketler, isteğiniz doğrultusunda DJ'den dansöze, yiyeceklerden mekân süslemesine ve hatta parti sonrası temizliğe kadar her şeyle ilgileniyor. Size düşen ise giyinip, süslenip eğlenmek oluyor. Genellikle sabaha karşı biten partilerde ev çok dağılıyor ve kirlenebiliyor. Ancak parti için anlaştığınız organizasyon şirketi yine devreye giriyor ya da siz öncesinde ayarladığınız temizlik şirketinin yardımıyla bir gün önceki temiz evinize geri kavuşabiliyorsunuz.

KENDİ EVİNİZ GİBİ
Eğer eviniz sizin için kıymetliyse ya da istediğiniz sayıda bir grubu ağırlamak için müsait değilse size tavsiyemiz bir ev kiralamanız yönünde olacak. Birçok şirket size bu konuda rahatlıkla yardımcı olabilecektir. Üstelik öyle boş bir ev de değil, bildiğiniz eşyalı, sıcacık bir mekânda kendi evinizmiş gibi parti verebilir, yakın arkadaşlarınızla "evimin bir yerine bir şey oldu mu acaba?" düşüncesi olmadan eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Bu durum yüzde 82 havanıza hava katacaktır.
Haberin fotoğrafları