kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Fenerköy takımının futbolcularının çoğu Fenerbahçe'yi tutuyor.

Kadıköy'ün Feneri'ne karşı bizim köyün Feneri

SELÇUK EREN
12.12.2008
Silivri'deki Fener Köyü'nün futbol takımı Fenerköyspor, futbolcularının transfer ücreti hariç bildiğimiz Fenerbahçe gibi! Onların da renkleri sarı-lacivert, onlar da sahaya Fenerbahçe mar.larıyla çıkıyor ve tribünleri tıklım tıklım doluyor... ..
Onların da adı Fener. Onların da renkleri sarılacivert. Sahaya Fenerbahçe marşlarıyla çıkıyorlar.
Tribünleri tıklım tıklım dolu. Ancak... Onlar sarı kanarya Fenerbahçe değil. İstanbul'un diğer 'Fener' futbol takımı Fenerköy! Kadıköy'e 100 km uzaklıktaki Silivri ilçesine bağlı Fener Köyü'nün futbol takımından söz ediyoruz. 200 bin YTL'lik bütçesi ile birinci amatör ligde mücadele eden Fenerköyspor futbol takımı hakkında kulüp başkanı, yöneticileri, futbolcuları ve taraftarları ile konuştuk. Kulübün renklerinin sarı lacivert olmasının nedeni, 800 haneli köyün 1950 sakininden yüzde 90'ının Fenerbahçe'yi desteklemesi.
Kulüp başkanı ve aynı zamanda köyün muhtarı olan Muharrem Eren, takımına son derece güveniyor. İlk fırsatta 'adaşları' Fenerbahçe'yle maç yapmak istediklerini söylerken gülüyor. Hemen ardından da ekliyor: "Bizim takımımız da en az onlar kadar iyi. Ancak iki takım arasında öyle bir fark var ki birçok şeyi değiştiriyor. Bu da hiç şüphesiz mali bütçe farkı. Bizim en değerli oyuncumuzun yıllık transfer ücreti 8.000 YTL..." İlk olarak 1960 yılında oluşturulan köy takımının kurucularından olan Mustafa Özmert ve Doğan Özkoç ise sporun özellikle gençler üzerinde çok olumlu etkileri olduğunun altını çiziyor. Geçen yıl takımlarının yenilmeden şampiyon olduğunda köydeki atmosferi heyecanlı bir şekilde anlatan Özkoç "Takımımızda çiftçi, emlakçı, demirci, öğretmen, memur, öğrenci var. Hepsine para vermeye çalışıyoruz ama onları sahada Fenerköy ve Fenerbahçe aşkı ayakta tutuyor," diyor.
Takımın antrenörü, malzemecisi, menajeri, yöneticisi 'Çıt Çıt' lakaplı Murat Esin ise "Fenerköy'e yaptıklarım sonuna kadar feda olsun. Beni bazen Aragones'e bazen de Volkan Ballı'ya benzetiyorlar.
Bunlar çok güzel duygular," diyor.
Haberin fotoğrafları