kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Tünel'deki yeni Lokal, yüksek tavanlı oluşuyla ferah bir ortam yaratıyor.

Gündüz sakin gece çılgın

ENİF YAVUZ
18.12.2008
Asmalımescit'te Tayland yemekleriyle öne çıkan Lokal'in nur topu gibi bir kardeşi oldu. Tünel'deki bu yeni mekânda mönüler eski plak kapaklarından yapılmış, hesap ise DVD kutusunda geliyor..
Gerek sokaklara taşan partileri, gerekse Taylandlı iki kadın şefin elinden çıkan lezzetli yemekleriyle, üç yıldır İstanbulluları kendine çekmeyi başaran Lokal, Beyoğlu-Tünel'in vazgeçilmez mekânlarından biri. Sahibi Osman Yitgin eski bir hayalini gerçekleştirmeyi başarmış bu mekânla. Uzun zamandır hayran olduğu bir binada 7 Kasım tarihinde farklı bir konseptle ikinci mekânını açtı: Lokal Tünel. Yani, eski Kaffehaus'un yerine açılan Leyla, artık Lokal. Tünel meydanına bakan beş katlı bu yeni mekân üç katında müşterilerine servis sunuyor. Sabah 08.00'de servise başlıyor, cuma, cumartesi geceleri 03.00'e kadar, diğer günler ise 01.00'e kadar açık. Lokal Asmalımescit'in müdavimleri bilir ara sokaktaki mekânda karşı duvara projeksiyonla yansıtılan filmler, küçük bir mekân olmasından da kaynaklanan sıcak ortam, sade dekorasyonu, disko topu ve dışbükey aynasıyla ve hep konuşulan tuvaleti ile Asmalımescit'in en gözde mekânlarından biridir. Müdavimleri arasında Okan Bayülgen, Teoman, Cüneyt Özdemir, Hasan Hüseyin, Serdar Bilgili de var. Güler Sabancı ve Caroline Koç da Taylandlı şeflerin maharetini duymuş olacaklar ki onlar da burada yemek yemişler.

TURİSTLERİN İLGİSİ ÇOK...
Şimdi merak konusu, kendisiyle farklı bir konseptle yarışan Lokal Tünel'in Asmalımescit'i tahtından edip edemeyeceği. Gece ve gündüz müşteri profili tamamen değişen bir mekân burası. Keyifli kahvaltılar, pazar brunchları için ideal. Özellikle yabancılara farklı kahvaltı seçenekleriyle hitap ediyor. Bu sebeple turistlerin yoğun ilgi gösterdiği mekânın müdavimleri arasında İstanbul'da yaşayan yabancılar da var. Sabahları ve öğlenleri sakin ve huzurlu olan ortamın karakteri, geceleri değişiyor. Özellikle hafta sonları birinci ve üçüncü katlarda mekânın ev sahibi DJ'leri Ali Kuru ve Madjeeth olarak da bilinen DJ Macit'in yanı sıra şehrin tanınmış farklı DJ'leri eşliğinde parti havasına bürünüyor mekân. Lokal ayda bir kez yurtdışından gelecek DJ'ler ile gerçekleştirilecek partileriyle de iddialı. İkinci katı da Beyoğlu'nun curcunasından kaçıp sessiz sakin bir nefes almak isteyenler için iyi bir alternatif olabilir.

MÖNÜLER PLAK KAPAĞINDA
Kendi özel barı ve tuvaleti olan üçüncü katında ise müşteriler kendi partilerini düzenleyebiliyor. Bu konseptin de çok rağbet gördüğünü belirten Osman Yitgin şimdiden müşterileri için bekârlığa veda partileri hatta maskeli balo bile düzenlediklerini belirtiyor. Tayland yemeklerinin ağırlıkta olduğu Asya füzyon mutfağının sunulduğu Asmalımescit'teki Lokal'den farklı olarak yeni Lokal'de dünya mutfağı servis ediliyor. Hellim peynirli köfte de var, porçini mantarlı bonfile de, beğendili piliç sarma da... Şef Uğur Gürsoy pizzalarıyla da iddialı olduklarını belirtiyor. Taze mevsim meyveleriyle hazırladıkları kokteyller de denemeye değer. Narlı margarita ve yeşil elmalı votka öne çıkıyor. Mojito yazın ve kışın vazgeçilmezi. Şili, Arjantin, Fransız, İtalyan ve Türk şarapları bulmak mümkün. Tüm şaraplar kadehte de servis ediliyor. Mönüler ise eski plakların orijinal kapakları kullanılarak hazırlanmış. Size eski bir Zeki Müren plağı da denk gelebilir, Ajda Pekkan, Michael Jackson veya Donna Summer da... Hesaplar da DVD kutularında geliyor. Mekân yüksek tavanlarından dolayı ferah bir ortam yaratıyor, dekorasyonu da oldukça sade. Tuvaleti de yine diğer Lokal gibi farklı. Tuvalette tebeşir ile karşılaştığınızda şaşırabilirsiniz ama kara tahta gibi tasarlanmış duvarlarına dilediğinizi yazabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları