kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sivas "buz pateni pisti"ne döndü

Giriş Saati : 19.12.2008 11:13
Güncelleme : 19.12.2008 21:30
Yeni Haber
Soğuk hava Doğu Anadolu ve yurdun iç kesimlerinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sivas'ta kentte gece saatlerinde kısa süreli yağan yağmurun ardından soğuyan hava nedeniyle kentin cadde, sokak ve kaldırımları buz tabakasıyla kaplandı. Sabah işe gitmek için araçlarıyla ve yaya olarak çıkan vatandaşlar, yol ve kaldırımlardaki buzlanma yüzünden zor anlar yaşadı. Araçların özellikle rampa yollardan çıkamadıkları gözlendi. Buzlanma nedeniyle kentte çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Vatandaşlar yolda yürümekte zorluk çekti. Buzda kayarak düşme sonucu bazı vatandaşların hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi.

Halk otobüslerinin seferleri buzlanma nedeniyle aksarken çok sayıda vatandaş duraklarda otobüs bekledi. Karşıyaka, Kümbet gibi uzak mahallelere buzlanma sonucu otobüsler gidemedi. Belediyeden yapılan anonslarla, yolların buzlu olduğu ve vatandaşların zorunlu kalmadıkça araçlarla yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuldu. Belediye ekipleri, yollarda tuzlama çalışması yaptı.

Çalışmaları inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, yaptığı açıklamada, bu yaşına kadar kentte böyle bir şey görmediğini belirterek, ''Çok enteresan bir olay. Saat 05.30 gibi kısa süreli bir yağmur ve ardından yaşanan don nedeniyle böyle bir durum oluştu'' diye konuştu. Ceyhan, ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Metin Alper ise tüm polis ekiplerinin buzlanmanın yoğun olduğu yerlerde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Servis araçlarının birçoğunun yolda kaldığını, öğrencilerin bu nedenle yürüyerek okullarına gittiğini anlatan Alper, ilk bilgilere göre kent merkezinde 11'i maddi hasarlı 2'si yaralamalı olmak üzere 13 kaza meydana geldiğini bildirdi. Alper, araç sürücülerini zincir kullanmaları konusunda uyardı.

Bu arada, Sivas'ın bazı ilçelerinde aynı şekilde buzlanma meydana geldiği ve buralarda da çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası olduğu öğrenildi.

AĞRI'DA ESNAF SIKINTILI

Ağrı'da da iki haftadır devam eden soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Yeni Van Caddesi'ndeki sebze ve meyve satışı yapan esnaf, soğuk hava nedeniyle sebze ve meyvelerin donduğunu söyledi.

Her gün kilolarca sebze ve meyveyi çöpe atmak zorunda kaldıklarını anlatan esnaf, soğuk hava nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gece en düşük hava sıcaklığının eksi 26, gündüz ise eksi 24 derece ölçüldüğünü ifade ederek, soğuk havanın bir hafta daha etkisini sürdüreceğini kaydetti. Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri de sürücüleri sis ve buzlanmaya karşı uyardı.

(AA)