kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Market açılışında ucuzluk izdihamı

Giriş Saati : 18.12.2008 10:40
Elektro market zinciri Media Markt'ın Bursa'da gece yarısı gerçekleştirdiği açılışta izdiham yaşandı.

24.00'te yapılan açılışın ardından mağazaya hücum eden yüzlerce kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Kadınların zor anlar yaşadığı izdihamda, vatandaşlar görevlilere pet şişe fırlattı. Yavuz Bingöl'ün katıldığı açılışın ardından mağaza içinde de alışveriş çılgınlığı yaşandı. Zaman zaman alışveriş yapan vatandaşlar arasında ürün alma konusunda tartışma yaşandı.

Türkiye'deki sekizinci mağazasını Bursa'da açan Madia Markt, 5 bin metrekare alan üzerinde kurulu Bursa mağazasında, toplam 50 bin ürün çeşidiyle Bursalı teknoloji tutkunlarına hizmet vermeye başladı.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip açılışını 24.00'te yapan Media Markt'ın açılışına sanatçı Yavuz Bingöl katıldı. Açılışa katılan Bursalılar, sanatçıyla birlikte türküler söyledi. Media Markt Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de katıldığı açılışe Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Saatler 24.00'ü göstediğinde kurdelanın kesilmesi ile meydanı dolduran müşteriler içeri alınmaya başladı. Gruplar halinde içeri alınan teknoloji tutkunları ile görevliler arasında gerginlik yaşadı.

Geç vakte kadar soğuk havada dışarıda beklemek zorunda kalan Bursalılar, görevlilere pet şişe fırlattı. X Ray cihazlarından geçerek içeri alınan vatandaşların neden olduğu izdihamda kadınlar başta olmak üzere birçok insan ezilme tehlikesi geçirdi. İzdihamda X Ray cihazları da kırıldı. Mağazaya girmeyi başaranlar ise görevlilerle tartıştı. Mağaza içinde de alışveriş çılgınlığı yaşandı. Laptop ve plazma televizyonları almaya çalışan vatandaşlar, zaman zaman birbirleriyle tartıştı. Kolilerle ürünü kucaklayan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Yaşlı kadınlar, tekerlekli sandalyedeki müşteriler, gençler ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği açılışta mağaza içerisinde koliler halinde dizilen ürünler kısa sürede tükendi.

Açılışın ardından mağazayı gezen sanatçı Yavuz Bingöl, bir süre Play Station oynadıktan sonra teknolojiyle arasının iyi olmadığını itiraf ederek, Media Markt'ın Avrupa'nın en iyi teknoloji mağazası olduğunu ve bu mağazanın Bursa'ya gelmesini çok önemli bulduğunu söyledi.

"KRİZE RAĞMEN İSTİHDAMA DEVAM EDİYORUZ"

Media Markt Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan, şunları söyledi:

"Avrupa'nın 1 numaralı teknoloji marketi olan Media Markt olarak krize rağmen istihdama devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay İstanbul'da açtığımız 7. mağazamızdan sonra, şimdi de tarihi, doğası, sanayisi ve kültürüyle ülkemizin 5. büyük şehri olan Bursa'daki ilk mağazamızı açmanın heyecanını yaşıyoruz. Bursa'da tüketicinin ihtiyaçlarına yeterince cevap verebilecek bir teknoloji market olmamasından yola çıkarak, açma kararı aldığımız mağazamız ile Bursa'ya en yeni ve en ucuz teknolojiyi taşıyacağız. Bursa'da olmaktan çok mutluyuz. Çok isabetli bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki mağazamızı da Adana'da açarak, kalite ve üstün hizmet anlayışımızı Adanalılar'ın hizmetine sunacağız. 2009 yılında açacağımız yeni mağazalarla bin kişiye daha iş imkanı sağlayacağız."

(CİHAN)