kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yunanistan'daki olaylar soygunculara yaradı

Giriş Saati : 19.12.2008 15:29
Güncelleme : 19.12.2008 23:08
Yeni Haber
Yunanistan'da polisin, 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un 6 Aralıkta polis kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından çıkan olaylara dikkatini yoğunlaştırmasından faydalanan soyguncuların atağa geçtiği bildirildi.

Yunan basın yayın organları, başkent Atina'da son 72 saatte 6 banka soygunu olduğunu duyurdu.

Haberlerde, Atina'nın merkezinde dün kendilerini "anarşist ve iktidar karşıtı" olarak tanımlayan, kimliklerini maske ve motosiklet kaskıyla gizleyen grupların yarattığı şiddet dolu protesto gösterilerini kontrol altına almak isteyen güvenlik ekiplerinin çatışma alanında bulunmalarından faydalanan hırsızların 4 banka şubesini soyduğu kaydedildi.

Bu banka şubelerinden birisinin, Grigoropulos'un hayatını kaybettiği kent merkezinde bulunan, yoğun güvenlik önlemleri altındaki Eksarhia semtinde olduğuna işaret edilen haberlerde, saat 12.40'da "Emboriki" bankası şubesine gelen, kimlikleri belirlenmeyen şahısların, silah tehdidiyle çalışanları etkisiz hale getirdiği ve henüz miktarı belirlenemeyen parayı alarak kaçtığı belirtildi.

Basın yayın organları, önceki gece ise 16 yaşındaki Yorgo Paplomatas adlı lise öğrencisinin elinden vurulması sonucu şiddet olaylarının tekrar başlamasından endişe eden polisin, olayın yaşandığı Peristeri semtinde geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen, bu semtte bulunan "Ethniki" bankası şubesinin de soyulduğunu kaydettiler.

Haberlerde, dün sabah saatlerindeki diğer iki soygunda ise kentin Galatsi ile Kifisia semtlerinde bulunan, "Marfin" ve "Emboriki" şubelerinin hedef alındığı belirtildi.

Atina'da geçen çarşamba günü de Agia Paraskevi ile Lutsa semtlerinde yer alan, "Emboriki" ve "Pireos" bankalarının hedef alındığı soygunlar yapılmıştı.

Her iki soygunda da banka çalışanlarının silahla tehdit edildiği, olay yerlerinden gerek yaya gerekse motosikletle kaçan soyguncuların kimliklerinin henüz belirlenmediği kaydedilmişti.