kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ford Otosan 300 kişiyi çıkarıyor

Giriş Saati : 19.12.2008 20:28
Yeni Haber
Ford Otosan A.Ş., Eskişehir İnönü fabrikasında 29 Aralık'tan itibaren 300 çalışanın, tüm yasal hakları ödenmek suretiyle iş akitlerini sonlandırma kararı alınmasının kaçınılmaz olduğunu duyurdu.

Ford Otosan'dan ''Kamuoyuna Duyuru'' başlığıyla yapılan açıklamada, Ford Otosan'ın, Türk otomotiv sektöründe 8 bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağladığı vurgulanarak, ekonomik dalgalanmalara bağlı olarak, uluslararası ve iç pazarlarda durgunluğun sürmesinin, etkisini öncelikle otomotiv sektörü üzerinde gösterdiği, iç ve dış talepte önemli bir azalmaya neden olduğu kaydedildi.

Duyuruda, şu görüşlere yer verildi:
''Bu durumun, Ford Otosan'ın gerek rekabet edebilirliği, gerekse üretim ve istihdam planları üzerindeki etkisini azaltmak için tasarruf tedbirleri ve operasyonel verimliliği arttırıcı önlemler, ilk günden itibaren alınmış ve uygulanmaya devam etmektedir.
Ancak bugün gelinen noktada, 2008 yılı son çeyrek üretim rakamlarımız, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 50'nin üzerinde düşüş göstermiş, bu doğrultuda üretim ve istihdam planlarının revize edilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle, istihdamın devamlılığı konusunda almış olduğumuz tüm tedbirlere rağmen, 29 Aralık'tan itibaren Ford Otosan A.Ş. İnönü fabrikasında 300 çalışanımızın, bütün yasal hakları ödenmek suretiyle iş akitlerini sonlandırma kararı alınması kaçınılmaz olmuştur.''

Duyuruda, gelecek dönemde, dünyada ve ülkede yaşanan finansal belirsizliklerin azalmasına ve ekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelere bağlı olarak, iç ve dış talebin yeniden canlanarak üretimin artması ve ek istihdam gerekmesi durumunda, işten ayrılan çalışanlara öncelik verileceği de kaydedildi.