kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Dr. Ziya Şaylan

İzel'in yüzüne asit döktük sonra kazıdık!

İpek DURKAL
11.12.2008
Yaklaşık 15 sene önce strese bağlı cilt bozulması yaşayan ünlü şarkıcı İzel, bugüne dek hangi doktorun kapısı çaldıysa; "Operasyon gerekiyor" yanıtını almıştı. 'Çok acılı' olacağını düşündüğü yüz kazıtma operasyonuna bir türlü cesaret edemeyen İzel, geçtiğimiz cuma günü İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde Dr. Ziya Şaylan'ın yaptığı bir operasyon geçirdi.

Heyecanla bekliyor
İki gün hastanede yatan ve iki ayrı operasyon birden geçiren İzel, şimdi evinde dinleniyor. Doktorunun önerisiyle 'evindeki tüm aynaların üzerini çiçekli kağıtlarla' kapatan sanatçı; bir hafta sonra tüm cildini bir maske gibi kaplayan kabukların dökülmesini ve altından çıkacak olan yeni cildini görmeyi bekliyor. İzel'in operasyonunu gerçekleştiren Dr. Ziya Şaylan, hastasının kendini iyi hissetmesi için şimdilik aynaya bakmasına izin vermediğini ama bir hafta sonra cildinin 'bebek gibi' olacağını söyledi. Dr. Şaylan, yaptığı operasyonun detaylarını şöyle anlattı:
* 'Exodem' yöntemiyle yüzdeki deriyi yaktık. Bu, dünyada özellikle İsrail'de çok sık kullanılan bir yöntem. Ben Almanya'da çalıştığım yıllarda da pek çok hastamı bu yolla tedavi ettim. Türkiye'de de yaklaşık 100 tane hastam oldu.
* İzel Hanım'a iki ay lazer tedavisi uyguladık. Bu süreçte de cildini operasyona hazırladık. İlk günkü operasyonumuz yaklaşık yarım saat sürdü. Özel bir asidi cildine döktük ve cildinin onu tümüyle emmesini bekledik.
* Ertesi gün de bir başka teknik ile cildini kazıdık. Bu operasyonda yüzde 60 başarı görülür. Gerek kalırsa 3-4 ay sonra tekrarı yapılıyor ama İzel Hanım'a ikinci bir operasyona gerek olacağını sanmıyorum.