kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Anne Mübeccel Sucu'yu geçirdiği operasyondan sonra kızı Esra Böle ve torunu Asya karşıladı.

30 yıllık annemle geçen hafta kardeş de olduk!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
16.12.2008
Organ nakli yalnızca insanların hayata yeniden dönmesine vesile olmuyor, yıllarca annekız olarak yaşamış aile fertlerinin organ kardeşine dönüşmesini de sağlıyor. Mübeccel Sucu ile kızı Esra Böle, bu kategorideki anne-kızlardan sadece biri...

ZOR İKNA ETTİ
Esra Böle, 30 yaşına kadar Mübeccel Sucu'nun kızı olarak yaşadı. Annesinin yüksek tansiyon nedeniyle böbreğini kaybetmesi üzerine, onun için ne yapabileceğini araştırmaya başladı. Bir hafta içinde böbrekleri iflas eden Mübeccel Sucu tam dokuz ay diyalize bağlı olarak yaşadı. Ancak tansiyon hastası olduğu için bu durum sağlığını gün geçtikçe biraz daha bozmaya başladı. Esra Böle bu süreçte defalarca annesine böbreğini vermek istedi. Onu ikna etmek için yeni doğan torunu Asya'yı göstermemekle bile tehdit etti. Hatta bir süreliğine dediğini gerçekleştirdi. Ardından, "Organımı senin adına başkasına vereceğim" diye yalvarmaya başladı. "Ben kızımı bıçak altına yatırmam" diye inat eden anne Mübeccel Hanım, sonunda Esra Böle'nin ısrarlarına dayanamadı ve onun teklifine 'evet' dedi. Geçtiğimiz hafta annesine böbreğini veren Esra Böle; böylece hem ona ikinci bir hayat armağan etti, hem de annesiyle organ kardeşi haline geldi.

KORKTUM!
Anne-kız Medical Park Antalya Hastanesi'nde gerçekleşen ameliyata el ele girip, ele ele çıktı. Anne Mübeccel Sucu geçirdiği operasyondan bahsederken, "Hayatımın en zor anlarıydı. Çocuğuma bir şey olacak diye gerçekten çok korktum. Kızım benim hayatımı kurtardı. Bana inanılmaz bir hediye verdi" diye konuşuyor. Hastane odasında kendilerini ilk karşılayanın kızı Asya olduğunu belirten Esra Böle ise, "Küçük kızım bizim antibiyotiğimiz, ağrı kesicimiz oldu" diyor.
Haberin fotoğrafları