kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Terör örgütüne çifte darbe

AA
Giriş Saati : 18.12.2008 11:46
Güncelleme : 18.12.2008 19:14
Yeni Haber
Türkiye'de şiddeti tırmandırma ve etnik çatışma yaratmaya çalışan terör örgütüne yönelik güvenlik güçlerinin geçen hafta düzenlediği hava harekatında 7 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Operasyonları protesto etmek isteyen terör örgütü mensuplarına bir darbe de Irak'ın kuzeyindeki yerel güçlerden geldi.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarına yönelik geçen hafta düzenlenen hava harekatında, PKK'ya 2005 yılında katıldığı belirlenen ''Nujan Nurhak'' (22) ve ''Rojhat Varto'' (34) kod adlı teröristler ile birlikte isimleri henüz belirlenemeyen 7 örgüt mensubu öldürüldü.

PKK'lı teröristler, Türkiye ve İran güvenlik güçlerinin Kandil'e yönelik operasyonları sonrasında yandaşlarıyla birlikte Süleymaniye'de protesto gösterisi düzenleyerek, bildiri dağıtmak istediler. Ancak Iraklı Kürtlerin bu duruma tepki göstermeleri üzerine, yerel güvenlik güçleri tarafından aralarında ''Tekoşer'', ''Rubar'' ve ''Serkeft Mehmet Sadık'' ve ''Ekran'' kod adlı örgüt sorumlularının da bulunduğu 18 örgüt yandaşı tutuklandı.
Yerel güvenlik güçleri tarafından yakalanan teröristlerin ifadelerinden hareketle Süleymaniye'deki örgüt evlerine baskın düzenlendi. Operasyonlarda 7 teröristin daha yakalanmasıyla tutuklananların sayısının 25'e ulaştı.

Geçtiğimiz ay da Irak'ın kuzeyindeki Behdinan bölgesinde yaşayan KDP'li köylülerden ve bölgeye yatırım için gelen iş adamlarından haraç toplayan 6 PKK'lı yerel güçler tarafından tutuklanmıştı. Berçiya, Duhok, Şeladize yörelerinde yaşayan Iraklı Kürtlerin şikayeti üzerine harekete geçen yerel güvenlik güçlerinin bölgede gerçekleştirdikleri operasyonlar sonrasında, Adil Mahmut Berçiya, Abdulvahap Beşir, Süleyman Duhok, Hasan Çeto, Herkeft Tayyar ve Sihat Hacı isimli örgüt mensupları ''haraç topladıkları ve insan kaçakçılığı yaptıkları'' gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuşlardı.

PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerinden büyük rahatsızlık duyan Iraklı Kürt grupları tarafından Kandil'e iletilen bir mektupta ise, ''PKK'nın bu tür faaliyetlere bir an önce son vermesi ve bölgeyi terk etmesi'' istenmişti.

Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin üst düzey yetkilisi Neçirvan Barzani de geçtiğimiz aylarda Washington'daki ziyareti sırasında, Türkiye ile ilişkilerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, ''KDP olarak PKK'nın, Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerinin sınırlandırılması ve önlenmesi yönünde alınan tedbirleri ciddi şekilde uygulamaya devam edeceğiz'' diye konuşmuştu.