kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Koltuk kılıflarında renkler karıştı

Pınar ÇELİK
02.12.2008
Koltuklarda beyaz, kahve ve bej tarihe karışıyor. Dünyada trend haline gelen kontrast renklerin birarada kullanılması günlük hayata da girdi..
IKEA için Bemz.com üzerinden koltuk kılıfı satışı yapan Lesley Pennigton, sitesine giren tüketicilerin özellikle karışık renk ve desenlerdeki koltuk kılıflarını satın aldıklarını belirtiyor. IKEA koltuğu olan tüketicinin sayfaya girerek koltuk kılıfını seçip koltuğa giydirdiklerini beğendikleri taktirde de satın aldıklarını vurgulayan Pennigton, şöyle konuşuyor: "Eskiden insanlar dekorasyon konusunda daha klasik ve tutucuydular. Ama bugün insanların çok daha cesur ve çılgın olduklarını görüyorum. Bu yüzdendir ki özel dizayn edilen ürünlerimizin satışında da bir artış var. İnsanlar renkleri karıştırmayı ve her rengi bir arada görmeyi tercih eder hale geldiler." İnsanların ekolojik, doğal, fonksiyonel ve çamaşır makinesinde yıkanabilen koltuk kılıflarını tercih ettiklerini vurgulayan Pennigton, taleplerin bölgelere göre de değiştiğini dile getirdi. Soğuk bölgelerde daha koyu ya da ateşli renklerin ve kumaş olarak da kadifenin tercih edildiğini vurgulayan Pennigton, sıcak bölgelerde ise daha açık renklerin tercih edildiğini söyledi.

Almanlar turunç sever
Pennigton ABD'de daha geniş ve konforlu, Asya'da ise daha dar ve fonksiyonel koltuklara ilgi olduğunu kaydetti. Mesela Almanlar portakal, lime green, sarı renkleri tercih ederken İskandinav ülkeleri daha açık renkleri tercih ediyor.

Canlı renkler odalara girdi
Bölgelere göre değişiklik gösteren renk ve desen tercihlerini belirleyen, sıcak ve soğuk hava. Soğuk bölgelerde daha koyu ve kadife koltuklar tercih edilirken sıcak bölgelerde tüketici açık renk diyor
Haberin fotoğrafları