kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Türk erkeği artık daha cesur

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
03.12.2008
Türk erkekleri de artık hem özgün hem de modaya uygun giyinmek istiyor. Bunun için de son yıllarda mor ve pembe gibi renkleri giymekten hiç çekinmiyorlar..
Erkekler hem işe giderken hem de sosyal yaşamda şık ve yine de 'özgün' olabiliyor. Bu fikirden yola çıkan YKM'nin yeni erkek markası Volt'un çizgisi, 'smart casual'. Amaç, aynı ürünü farklı şekillerde kombinleyerek hem hafta sonu, hem de hafta içi stil sahibi erkekler yaratmak; casual giyime şıklık, klasik giyime ise biraz daha modernizm katmak.
Volt'u ve erkek giyimindeki 'smart casual' trendini konuştuğumuz YKM Erkek Giyim ve Ev Dekorasyon Kategori Grup Müdürü Selin Mordalga ve ekibi, "Artık herkes hem şık hem özgün hem de modaya uygun giyinmek istiyor.
Bunu yaparken de bir tek sezonluk alışveriş yapmaktan ziyade, aldığı bir ürünü birçok faklı ortamda ve zamanda farklı kombinlerle kullanabilmeyi arzu ediyor," diyor. Mordalga, kadın modasında öne çıkan feminenlik ve elegan görünüme paralel olarak erkek modasının da daha maskülen ve şık bir çizgide ilerlediğini anlatıyor.

- Volt'un hedef kitlesi kimlerdir?
- İş ortamında klasik renk ve modellerin dışına çıkmak isteyen, daha dar kalıplardan hoşlanan, stil sahibi erkekler. Klasik giyimi daha modernleştirmek, iş ortamında ise daha trendy ve şık olmak isteyen bütün erkekler Volt'tan rahatlıkla alışveriş yapabilir.

- Volt erkeğini tanımlamanızı istesem, hangi sıfatları seçerdiniz?
- Genç, dinamik, çalışan ve şehirli. Modayı takip eden, kişiliğinden ve kaliteden de ödün vermeyen, detayları önemseyen, şehirli ve modern her erkek, Volt erkeğidir. 'Mix&match' dediğimiz, farklı stilleri farklı kombinlerle karıştırmaktan hoşlanan, günlük hayatında da daha çok 'smart casual' stili benimseyen erkeğin markası.

JEAN ALTINA SMOKİN AYAKKABISI DA GİYİLİR
- "Casual giyim tarzı gün geçtikçe değişime uğruyor; daha şık ve erkeksi bir görünüme kavuşuyor," diyorsunuz. Bunun sebebi nedir?
- Çünkü günümüz modasında, stiller arasında birbirini ayıran keskin çizgiler artık yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Giyim tarzlarının daha homojen, daha melez olduğu ve daha kişisel bir moda anlayışı hakim oluyor.
Artık jean pantolon altına, rugan bir smokin ayakkabısı da giyilebiliyor.
Özellikle genç, dinamik ve özgün moda anlayışını benimseyen şehir erkeği artık bu klasik mottoları önemsemiyor. Kimliğini öne çıkarmak için giyinmeyi bir araç olarak kullanmak istiyor.
Özellikle de iş ortamında.

- Son zamanlarda erkek modasını belirleyen trendler neler peki?
- Son yıllarda özellikle farklı stillerin birbirine geçtiği, daha karma, daha özgün ve modern güncellemeler söz konusu. Vintage ve retro etkisi, her sezon ağırlığını mutlaka hissettiriyor. Gelmiş geçmiş büyük sinema ikonlarının stilleri, erkek modasının her sezon vazgeçilmez yön verenleri. Özellikle ekose, balıksırtı gibi klasikler 'zamansız' moda anlayışını ortaya koyuyor. Volt da tüm bunlardan beslenerek doğdu zaten. Casual giyim şıklaşırken, klasik giyimin de gerek kalıp gerekse kombin anlamında modernize edildiğini görüyoruz. En önemli trend, sadelik ve şıklık paralelinde kişinin kendi özgün stiline uyan kombinler yaratması. Beyaz gömlek, siyah blazer, füme takım gibi zamansız moda parçalarını modaya ve kişinin kimliğine uygun bir şekilde kombinlemesi, anahtar nokta.

HEM KALİTELİ HEM HESAPLI OLSUN
- Türk erkeğinin giyim tarzını nasıl tarif edersiniz?
- Türk erkeği rahat ama şık, kaliteli ama hesaplı giyinmeyi seviyor. Son yıllarda mor ve pembe gibi renkler daha çok rağbet görmeye başladı. Bu da değişimi ve Türk erkeğinin artık seçimlerinde daha cesur davranabildiğini ortaya koyuyor. Smart casual bu anlamda tam Türk erkeğinin çizgisine oturuyor.

- Türk erkekleri bu cesaretle dünyadaki skinny jean, paçası kıvrık pantolon ve çorapsız sivri burunlu ayakkabı modasını da benimser mi sizce?
- Çabuk değişen son moda anlayışları erkekler tarafından sıkı sıkıya takip edilmiyor ve kolay benimsenmiyor. Skinny jeani giymek ve doğru taşıyabilmek için vücut tipi, boy uzunluğu, bacak kalınlığı gibi fiziksel özelliklerinizi de iyi tanımanız gerek.
Aksi takdirde kendinize yakıştıramazsanız, moda kurbanı olursunuz. Skinny jeanden ziyade slim fit, Türk erkeğinin vücut tipine daha çok uyuyor. Paçası kıvrık pantolonları daha tercih edilebilir ve beğenilebilir buluyorum. Nitekim 2009 yaz sezonunda bu tip detaylar Volt'ta da olacak. Sivri burunlu ayakkabı Türk erkeğinin beğendiği bir tarz. Özellikle İtalyan tarzının ayakkabı modellerinde de rağbet gördüğünü söyleyebiliriz.
Haberin fotoğrafları