kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Emre Aydın

Cihangir'de sohbet Tünel'de alışveriş

27.11.2008
MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde Avrupa'nın En iyi Sanatçısı seçildiği için yoğun günler yaşayan Emre Aydın, "Koca bir hafta sonum boş olsaydı, ne yapardım," diye düşündü ve sizler için iki günlük bir program yazdı..
Aslında son günlerdeki yoğun tempodan dolayı tamamen kendime ait dolu dolu bir hafta sonu geçirme şansım olmadı. Ancak yine de sizlere önümüzdeki iki gün için birkaç önerim olacak. Dışarıya çıkıp eğlenmek, haftanın stresinden uzaklaşmak için gittiğim birkaç mekândan biri Cihangir'deki Baykuş. Cuma akşamı iyi bir konser izlemeden önce en sevdiğiniz arkadaşlarınızla oturup sohbet edip birbirinden lezzetli yemekler yiyebileceğiniz, hatta illa ki bir iki tanıdık sima görüp selamlaşabileceğiniz sıcak bir yer Baykuş... Taksim'deki şubesini de seviyordum ama Cihangir'deki Baykuş son dönem zaman buldukça uğramaya çalıştığım bir mekân; sizlere de tavsiye ederim. Bir aksilik olmazsa cuma gecesi Baykuş'tan sonra Jolly Joker Balans'taki Leman Sam konserine gideceğim. Leman Sam, benim hem sanatçı olarak duruşunu takdir ettiğim hem de sesini, yorumunu, şarkılarını çok sevdiğim bir isim. Onun o muhteşem sesinden dinleyeceğiniz şarkılarla eminim haftanın tüm stresini üzerinizden atabilirsiniz... Genelde gecelerin büyük kısmını stüdyoda yeni albümün şarkılarını oluşturmak için geçirdiğim için sabahları da geç uyanıyorum. Cumartesi günü de geç kalkıp evde tembellik edip, geç bir kahvaltıdan sonra Asmalımescit/Tünel tarafında vakit geçirmeyi planlıyorum. Tünel benim mimari dokusunu en çok sevdiğim yerlerden biri. Oradaki müzik mağazalarına girip enstrümanları incelemek, bazı müzikmarketlere girip son çıkan albümleri incelemek ve kitap satın almak en sevdiğim şeylerden... Şansınıza hava da güzelse güzel bir yürüyüş sonrasında içinizi ısıtmak için Tünel'deki mekânlardan birinde lezzetli bir kahve içebilirsiniz. Benim tercihim genellikle K.V'den ya da The House Cafe'den yana... Eğer vakit bulabilirsem cumartesi gecesi iyi bir film izlemeyi de düşünebilirim... Beyoğlu Emek veya Atlas sinemalarından uygun bir seansta son günlerin en çok konuşulan filmlerinden biri olan Çağan Irmak imzalı Issız Adam'ı izleyebilirim... Gecenin son durağı kesinlikle belli: Studio Live... Üniversite yıllarından bu yana aynı evi paylaştığım ev arkadaşlarım ile bir kez daha MFÖ'yü izleyeceğiz. Benim sahnede izlemeyi en çok sevdiğim gruplardan biri MFÖ; onları en son yine Studio Live'da izlemiş, bir kez daha hayran kalmıştım...

KALİTELİ BİR ŞEYLER DİNLEMEK İSTEYENLERE
Pazar sabahı sanırım güne yine geç başlar ve sonrasında vaktimin çoğunu evde günlük gazeteleri okuyarak geçiririm; fonda keyifli bir müzik olabilir... Mesela son günlerde en çok sevdiğim grup The Last Shadow Puppets'ı şiddetle tavsiye ederim. "Uzun zamandır kaliteli bir şey dinlemiyorum," diyenlere eminim ilaç gibi gelecektir. Pazar gününü şehirden biraz uzaklaşıp, sakin bir şekilde geçirmek isteyenler, yolunu Polonezköy'e düşürebilir. Burası, İstanbul'un arka bahçesi gibi duran, doğanın yeşilini korumayı başardığı nadir yerlerden biri. Köye gelmeden, etrafı çam ağaçları ve yeşilliklerle çevrili yollardan geçerken kendinizi bir anda İstanbul'un kalabalıklığı, gürültüsü ve stresinden arınmış hissedersiniz. Günü birlik gidip gelecekseniz bile keyifli yürüyüş alanları, piknik, mangal yerleri ve restoranlar var.
Haberin fotoğrafları