kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Paul Hootman, Avustralyalılara özel jean ürettiklerini söylüyor.

Jeande beller yükseliyor

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
26.11.2008
Türkiye'nin ünlü jean markalarından birinin Avustralya başkanı Paul Hootman, bu büyük adadaki pazarın büyük bölümünü ele geçirdiklerini anlatıyor..
Paul Hootman, Mavi Jeans'in Avustralya başkanı. Evet, Mavi, Avustralya'yı etkisi altına almış durumda. Hem de neredeyse altı yıldan beri. Avustralyalılar Mavi'yi sadece giymekle kalmamış, 'Lindy' adlı skinny jean modelinin ortaya çıkmasına da önayak olmuşlar. Böylece Mavi, 'skinny jean trendi' baş gösterdiğinde stok problemi yaşamamış ve 'Lindy'yi piyasaya sunarak, pazarın büyük bir bölümünü ele geçirmiş. Mavi'nin Avustralya'daki hikâyesi, Diesel'i de ülkeye sokan Hootman'ın ortağının bir gün Kanada'ya gitmesiyle başlıyor. Orada, Mavi Jeans'in yükselişine tanık olan ortağı, durumu hemen Hootman'a bildirir ve beraberce New York'a giderek Mavi Jeans'in CEO'su Ersin Akarlılar'la bir araya gelirler. Avustralyalılar bugün, tanışalı henüz altı yıl olmasına rağmen, Mavi'yi ülkenin 'en iyi ikinci jean markası' seçiyorlar.

İYİ KALİTE, İYİ FİYATA
Tsubi, Sass&Bide ve Nobody gibi önemli jean markalarına ev sahipliği yapan Avustralya'da, son derece güçlü bir marka olarak konumlanan Mavi, farklı kesimleriyle hem gençlere, hem de olgun müşteriye hitap ediyor. Hootman, "İyi kesimli ve iyi kaliteyi, iyi fiyata sunuyoruz; başarımızın nedeni bu oldu," diyor. Avustralya, geniş bir yüzölçümüne sahip olmasına rağmen topu topu 20 milyon kişinin yaşadığı bir ülke. Ilıman iklimin yanı sıra, deniz kenarında kurulan şehirler de hayat tarzlarına ciddi derecede etki ediyor. Hootman, bunun kıyafet ve tabii ki jean tercihlerinde de rol oynadığını söylüyor. Avustralyalılar, çok sportmen yapıya sahip oldukları için özellikle kadınların vücut şekilleri, Türklere göre değişiklik gösteriyor. Mavi modelleri Türklerden çok daha uzun boylu, ince ve dar kalçalı Avustralyalı kadınlara göre yeniden uyarlanıyor. Erkeklerde ise çok büyük bir fark yok. Yine de ılıman iklimin getirdiği 'rahatına düşkünlük'ten olsa gerek, düşük cepli modelleri seviyorlar. Türkiye'deki Pierre gibi modellerin cepleri revize ediliyor, Avustralya'da Dillan adını alıyor.
Haberin fotoğrafları