kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Özür de dilemiyorlar...'

15.12.2008
- Ne den böy le bir RRRrrrr!!! olayı patladı?
- RRRrrrr!!!
vizyona çıktığında haberdar olduğum, nasıl yapmışlar diye merak ettiğim bir filmdi. Prodüksiyon olarak belli bir kalitesi vardı ama, oradaki şakalar ve mizahı başarılı bulmadım. Şimdi benim haberdar ettiğim bir filmle ilgili birtakım iddialarda bulunmaları da biraz canımı sıktı. Ürettiğimiz ürünün dünyanın en önemli şeyi olduğu hissine kapılmadım. Ama hakettiği kıymeti de görmesini istiyorum. Ama maruz kaldığı muamele bu durumu fersah fersah aşıp, başka bir yerlere gidiyor. Her seferinde aynı şey oluyor ve ben de hep şaşırıyorum.

- Türkiye'de son yıllarda neden böyle başarıyı kıskanma durumu oluyor?
- Valla bunun birçok sebebi olabilir. İşsizliğe bile bağlayabilirsiniz. Girişimci bir toplumuz. Benim de en çok eleştiri konusu çıkardığım da bu davranış biçimleri zaten. Bu hal her şeye yansıyor. Sinema filmi izlediği zaman da, bir kitap okuduğu zaman da onları değerlendirmesine yansıyor Allah yansıyor.

- Filme gelen tepkilerle ilgili neler birikti sizde?
- Filmin bütünüyle beğenmenin dışında hiçbir şey duymadım. Onun dışında en yakın arkadaşlarım dahil, 'Ben önceki filmlerinde daha çok gülmüştüm' ya da 'Hokkabaz benim için daha iyi filmdir' diyenler var. Ama beğenmedim diyene rastlamadım. Ben sinema üreten insanlar arasında hiç olumsuz bir şey duymadım. Bildiğim seyirciden -ki artık takdir etsinler benim de bir gözlemim ve hedef kitlem var- olumsuz bir dönüş olmadı. Ama hedef kitlesinin içerisine kedisini zorla sokup, oradan memnun olmadan ayrılanın da sorumluluğunu alamıyorum. Kimse kusura bakmasın. Yoksa koşa koşa sinemaya gidenlere de teşekkür ediyorum.

- İddialar sinemayla ilişkisinizi zedeliyor mu?
- Zedelemiyor tabii, ama bu iddiaları ortaya atan insanlarla ilişkimi zedeliyor. Çünkü iddiaları boşa çıkınca özür de dilemiyorlar.