kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Diyarbakır açılımı

Şenol ATEŞ
16.12.2008
CHP'nin Diyarbakır adaylığı için eski Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tanrıkulu Prof. Dr. Değertekin, eski milletvekili Koçyiğit'in de bulunduğu 13 isim var..
Başta Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da aday bulmakta zorlanan CHP, Diyarbakır'da sürpriz isim peşinde. CHP'nin adaylık için 13 isim ile görüştüğü belirtildi. AKP ile bölgede güçlü olan DTP arasında büyük bir çekişmenin yaşandığı Diyarbakır'da CHP MYK üyesi Mesut Değer ve İl Başkanı Muzaffer Değer tarafından nabız yoklanıyor. Değer ve parti yönetiminin, içlerinde eski Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Sezgin Tanrıkulu, Prof. Dr. Halil Değertekin, eski milletvekili Muhsin Koçyiğit, avukat Mahmut Şevketoğlu, avukat Fuat Demir, işadamı Adnan Erbil, sanatçılar Kadri Göral ve Bedri Ayseli olmak üzere 13 isimle görüştüğü öğrenildi. Teklif götürülen isimlerin "Bir süre düşünme zamanı istedikleri" ifade edildi.

ÖZKAN: İKİ KEZ GÖRÜŞTÜM
Öte yandan eski Başbakan Bülent Ecevit'in bir dönem "sağ kolu" olan, ancak sonra yolları ayrılan Hüsamettin Özkan'ın CHP lideri Deniz Baykal ile görüştüğünü açıklaması CHP'yi hareketlendirdi. CHP'de, "Özkan'ın desteği nereye kadar" soruları sorulmaya başlandı. Özkan dün yaptığı açıklamada "Mahalli seçimler öncesinde ülke sorunlarına duyarlı bir siyasetçi olarak, geçmiş yıllarda yapılan yanlışların tekrarlanmaması amacıyla Baykal ile iki kez görüştüğünü'' belirterek, "Bu görüşmelerde kişisel bir beklentim olmadığını ifade ederek, partiler ve adaylar arasında sağlanacak geniş bir uzlaşının mahalli genel seçimler öncesi kamuoyunda güçlü bir destek yaratacağını kendisiyle paylaştık'' dedi.