kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Dağdaki adamı nasıl saydınız?"

Giriş Saati : 16.12.2008 17:58
Güncelleme : 16.12.2008 20:10
Yeni Haber
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "dağdaki PKK'lıların da seçmen yazıldığı' yönünde yeni bir iddia ortaya attı. Vural, DTP Van Milletvekili ve Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın eşi PKK'nın yönetim kadrosundaki Piro kod adlı Salman Kurtulan'ın da seçmen olarak kaydedildiğini kaydetti. Vural, "Hükümete soruyorum bu adama nerede ulaştınız, Irak'ın Kuzeyi'ne gidip sayım mı yaptınız, bu adamı nasıl seçmen olarak yazdınız? Bu adam kimi seçecek?" diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Dağdaki PKK'lıların da seçmen yazıldığı" yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin seçmen kütüğünün oluşturulmasında baz alınmasının yanlış olduğunu ve seçmen kütüklerinin yeniden yazılması gerektiğini ifade eden Vural, şöyle konuştu:

"Dağdaki PKK'lıların nasıl seçmen yazıldığını soruyorum ben. Bu adamları nasıl seçmen yaptınız, oraya gidip onları seçmen kütüğüne kim yazmıştır, nasıl yazmıştır? 8 Kasım 2007'de askerlerimiz kaçırılmıştı ve bu askerlerimizi kaçıran bölücüler, bu dağda sözde bir devir teslim töreni yaparken bugün DTP'nin milletvekili olan Fatma Kurtulan'ın Piro kod adlı eşi Salman Kurtulan'ın da dağda olduğuna ilişkin haberler yer almıştı. 8 Kasım 2007'de bu adam dağda. Bu adam terörist, bu adam Irak'ın Kuzeyinde ve sözde PKK bayrakları altında kuzey Irak'ta cirit atıyor. Ve bu cirit atan Salman Kurtulan TÜİK'in yaptığı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi esasında sayıma giriyor. Üstüne üstlük seçmen oluyor."

"SALMAN KURTULAN ADANA'NIN SEYHAN İLÇESİNDE KAYITLI"

Salman Kurtulan'ın "Adana İli Seyhan İlçesi, 141. sokak, 2/2, Daire No: 1" de seçmen olarak yazıldığını kaydeden ve bu konudaki bilgileri gazetecilere de dağıtan Vural hükümete "Soruyorum Sayın Bakanlar bu adama nerede ulaştınız, Irak'ın Kuzeyine gidip sayım mı yaptınız, bu adamı nasıl seçmen olarak yazdınız, bu adam kimi seçecek?" diye seslendi. Seçmen kütüğüyle ilgili bu tür sakıncaların ortadan kaldırılması, yeniden yazım yapılması ve parmak boyası uygulamasının yeniden uygulanması gerektiğini dile getiren Vural, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemiyle 5 milyon seçmenin çeşitli adreslere ışınlandığını savundu. Vural, "Zannederim Adana ilinde gerek büyükşehirde yapılacak seçimde gerek muhtarlık seçiminde gerekse Seyhan Belediye Başkanlığı seçiminde dağdaki terörist, seçmen niteliğine kavuşmuş" dedi.

"BU FOTOĞRAFLA BENİ ÇEKME"

Vural basın toplantısında, bir foto muhabirinin Salman Kurtulan'ın fotoğraflarının yer aldığı gazete kupürleriyle birlikte çekme talebine "Bu fotoğrafla beni çekme" karşılığını verdi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 4 tane Salman Kurtulan olduğunu, Adana ili Seyhan İlçesi'ne kayıtlı Salman Kurtulan'ın ise Piro kod adlı Salman Kurtulan olduğunu tespit ettiklerini kaydederken "4 tane Salman Kurtulan var, diğer üçünün olmadığına ilişkin tespitimiz var, bunun olduğuna ilişkin bize verilen bir bilgi notu vardır" dedi.

SALMAN KURTULAN'IN NÜFUS BİLGİLERİ

Vural'ın basın mensuplarına dağıttığı belgeye göre Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre Salman Kurtulan'ın nüfus bilgileri şöyle:

TC. KİMLİK NO: 24628910428

ADI: SALMAN

SOYADI: KURTULAN

ANAADI: BESEY

BABAADI: MUSA

CİNSİYETİ: E

DOĞUMYERİ: PAZARCIK

DOĞUMTARİHİ: 20.12.1962

NÜFUS İLİ : MERSİN

NÜFUS İLÇESİ: MERSİN MERKEZ

ADRES İLİ : ADANA

ADRES İLÇESİ: SEYHAN

ADRES MUHTARLIK: SÖĞÜTLÜ MAHALLESİ

ADRES CADDE SOKAK: 141. SOKAK

KAPI NO: 2/2

DAİRE NO: 1

KAYIT NO: 814112

(ANKA)