kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

"Ilımlı İslâm'ın sol bacağı!"

Sonunda galiba Deniz Baykal, ne İsa'ya, ne de Musa'ya yaranabilecek. Baksanıza, Antalya'da bazı hanımlar önünü kesmiş, çarşafa gösterilen itibarı eleştirmişler. Onların düşüncesine göre, CHP ilkesiz davranıyor. Mesele, başı örtülülerin CHP'ye üye yapılması değil. Üye yapılırken, bunun bir propaganda malzemesi gibi kullanılması, bir anlamda, karşı çıkılan "din istismarcılığı" yoluna sapılması.
Baykal ise pozisyonunu değiştirmedi. "Bizden, başörtülüleri dışlamamız beklenmesin" dedi.
MHP, "ılımlı İslâm" argümanını CHP'ye karşı da kullanıyor. Bu durumda, hem AK Parti, hem de CHP, Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası haline geliyorlar ve bölgede ılımlı İslâm modelini geliştirmeye çalışıyorlar. İşçi Partisi Genel Başkanı, Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek'e bu akıl dışı sözler yakışıyordu ama, Devlet Bahçeli ve arkadaşlarını aynı yolda görmek üzüntü verici. Neymiş Büyük Ortadoğu Projesi? Ya da nedir ılımlı İslâm? Herkes karnından konuşuyor. Bu proje, Türkiye'nin doğusunun ayrılarak ve Kuzey Irak'la birleşerek bir Kürdistan devleti kurulması mı? İran'da rejimin değiştirilmesi çabaları mı? Bazı Ortadoğu ülkelerinde darbe hazırlığı mı?
Türkiye'de "ılımlı İslâm" adına ne gibi adımlar atılmış? Zaten, hiçbir Müslüman, ılımlı İslâm sözünü kabul eder mi? Yapmayın Allah aşkına! Bir parti, Türkiye'nin gerçeği olan çarşafı ya da başörtüsünü kötülemekten vazgeçip, aksine, ona değer verdi diye, "Ilımlı İslâm'ın sol bacağı" olarak nasıl nitelendirilebilir? Ülke bütünlüğü için savaşan ve şehit olan gençlerimizin anaları, bacıları başörtülü değil mi? Onlar mı ülkenin bölünmesinin malzemesi olacak?